Iohannis, decorat cu Ordinul „Sfântul Gheorghe”. Cui îl dedică
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marţi, 20 iunie, Klaus Iohannis a primit, la Berlin, Ordinul „Sfântul Gheorghe” de la Hans-Joachim Frey, directorul artistic şi preşedintele Balului Operei „Semper” din Dresda.

„Primesc cu mare plăcere Ordinul 'Sfântul Gheorghe' şi îl dedic prieteniei româno-germane pe care o preţuim foarte mult. Numele Ordinului - Sfântul Gheorghe - poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european şi internaţional actual", a subliniat şeful statului, la evenimentul care a avut loc la Ambasada României la Berlin.

Potrivit acestuia, pentru viitorul proiectului european, solidaritatea şi înţelegerea sunt vitale. „Este nevoie de pragmatism şi credibilitate. Important este ca Uniunea Europeană să-şi protejeze valorile în mod credibil şi să găsească acele căi potrivite pentru a fi mai aproape de cetăţenii ei. Europa reprezintă democraţie, pluralism, toleranţă şi diversitate. Toate acestea nu sunt în niciun caz slăbiciuni şi a ne implica în favoarea lor este un lucru care trebuie făcut. România a demonstrat că este un partener predictibil şi de încredere, atât ca membru deplin al UE de 10 ani, cât şi împlinindu-şi îndatoririle euroatlantice în ce priveşte securitatea şi apărarea comună', a arătat preşedintele Iohannis. Acesta a remarcat că, în contextul crizelor complexe din regiune, cooperarea dintre România şi Germania a cunoscut o nouă dinamică. 'Astăzi, împreună, suntem mai hotărâţi, mai puternici şi mai pregătiţi ca niciodată să ne angajăm pentru acest parteneriat, pentru o Uniunea Europeană prosperă, puternică şi sigură", a mai spus preşedintele României, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel