Iohannis, declarații. Prima reacție din PSD: Îl înţelege cineva?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a declarat că avertizează Guvernul să nu emită OUG în justiţie, politică penală, până la referendum, şi a anunţat o nouă consultare a Parlamentului menită să "lărgească aria de cuprindere pentru referendum".  Florin Iordache a comentat ultimele declaraţii ale preşedintelui.

"Chiar nu înţeleg. Credeţi că îl înţelege cineva pe preşedinte? Este în campanie, face campanie pentru PNL şi îşi dă seama că acest rsunt șanse mari să nu fie validat acest referendum. În aceste condiţii, vine cu tot felul de teme (...) Eu chiar nu îl înţeleg şi nu am înţeles ce vrea (...) Înţeleg că este în campanie şi nu ştie ce să zică. Un preşedinte hotărât venea şi spunea: 'Stimaţi cetăţeni, întrebarea pe care o pun este următoarea: Dacă am luat şapte case fără acte, pot rămâne preşedinte?", a spus Florin Iordache la Antena 3.

Avertizare Guvern

"Încă o dată, se demonstrează că a fost şi este în eroare. Legea care viza amnistia şi graţierea este o lege care se afla în Parlament. Eu ca ministru, în acel moment, am iniţiat o lege pe care am trimis-o Parlamentului. Deci OUG nu a vizat amnistia şi graţierea. Dumnealui şi-a luat geaca roşia şi a ieşit pe stradă, nu a înţeles clar pentru ce iese pe stradă şi ce are de spus. Văd că, după doi ani, ține agenda cu amnistia şi graţierea. Fiecare stat, în politica penală, poate da amnistie şi graţiere. Nu se dau pentru o persoană sau un scop. Păcat că, după 4 ani şi jumătate, nu a înteles nici legislaţia, nici ce ar trebui să facă el ca preşedinte", a mai spus Iordache.

Vezi și: Președintele Klaus Iohannis, declarațiile momentului

"Nu ştie încă ce să facă"

"Juridic, Guvernul poate da, constituțional, ordonanţe. Ce vrea să spună? Că printr-o întrebare pe care o pune la referendum, pentru o posibilă modificare a Constituţiei, Guvernul să nu poată da OUG pe anumite domenii? Credeţi că ştie ce întrebare să pună? Nu ştie, nu a înţeles. De aceea continuă cu această epopee. Iese la orele de maximă audienţe spune "m-am hotărât, acum "nu ştiu ce să vă întreb". Guvernul, prin atribuţiile pe care le are, poate emite OUG. Se ştie foarte clar că avocatul poporului poate sesiza, în cazul unei OUG, CCR. Toate aceste lucruri există în legislaţie, dar numai că preşedintele nu ştie încă ce să facă", a adăugat Florin Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel