Iohannis, declarații moțiune de cenzură. Chirieac, PRIMA reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct, declarațiile susținute de președintele României, Klaus Iohannis, înainte de reuniunea Consiliului Uniunii Europene.

Nu a fost mare lucru în declarația președintelui, dar măcar putem constata că a fost o declarație corectă, nu ne-a mai dat chiloții jos în fața Consiliului European. Președintele a răspuns ferm că România este pregătită, fără să mai intre în alte detalii. Măcar în fața Uniunii Europene dăm senzația unei administrații conștiente, logice, cât de cât serioase., a spus Chirieac despre declarațiile lui Iohannis.

Vezi și: Iohannis, mesaj la Bruxelles. Reuniunea Consiliului European

Cât despre moțiunea de cenzură, depusă în Parlament de către Opoziție și susținută de președintele României, lui Bogdan Chirieac nu i se pare anormal acest lucru, analistul susținând că nu este nimic deosebit într-o democrație.

În privința moțiunii de cenzură, nu e nimic deosebit într-o democrație. Înspăimântător, îngrozitor și fără legătură cu democrația a fost amestecul brutal al fostului DNA și al SRI în politică. Faptul că în Parlament se depune o moțiune de cenzură și președintele, care e de altă culoare politică decât coaliția majoritară, susține moțiunea, nu mi se pare ceva deosebit. O să spuneți: da, dar președintele trebuia să fie deasupra partidelor. În România, nu s-a reușit această prostie în ultimii 30 de ani și probabil trebuie scoasă din Constituție, așa cum se întâmplă în toate democrațiile, a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalui de știri, de la România TV.

Vezi și: Moțiune de cenzură. Iohannis: Ar fi ciudat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel