Iohannis, declaraţie. Roşca Stănescu: Merge pe o stradă cu dublu sens
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Sorin Roşca Stănescu a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis "merge pe o stradă cu dublu sens" în privinţa abordării referendumului pentru revizuirea Constituţiei.

"Aparent, este foarte corect ceea ce spune domnul Klaus Iohannis, problema este că domnia sa merge pe o stradă cu dublu sens şi e foarte greu de înţeles în ce direcţie se deplasează pentru că dacă vorbim despre retorica toleranţei, despre retorica urii, nu ştim până la urmă unde a existat mai multă ură şi unde a existat mai multă toleranţă. După opinia mea, poate subiectivă, diferită de opinia preşedintelui Klaus Iohannis, mai multă toleranţă şi mai puţină ură a existat în tabăra mea, a celor care am votat la referendum, deci am răspuns acestei mari sărbători naţionale, cea mai mare sărbătoaşre civică din istoria poporului român şi am spus şi da", a declarat Sorin Roşca Stănescu la România tv. 

Preşedintele a îndemnat la toleranţă

"Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși împreună acele falii care riscă să ne dezbine.

Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru. Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare. România aparține tuturor românilor", a declarat Klaus Iohannis.

Citiţi şi  Iohannis, prima reacție după referendum: Este nevoie de o abordare matură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel