Iohannis - Dăncilă, scrisoare. Adi Ursu: E distructiv! Caută elefanți în Guvern
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a cerut să fie informat de către premierul Viorica Dăncilă cu privire la ordinea de zi a ședințelor de Guvern. Jurnalistul Adrian Ursu a comentat gestul președintelui, la Antena 3, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”. 

Vezi aici mai multe despre solicitarea lui Klaus Iohannis: Iohannis îi solicită premierului agenda fiecărei şedinţe a Guvernului

”Elefantul strigă elefanții. Am mai văzut o dată când dl Klaus Iohannis căuta elefanți în sala de ședințe a Guvernului. Dl Iohannis vrea, din nou, să mai caute elefanți în clădirea Palatului Victoria. Cred că apelul la transparență și dialog e unul justificat, dincolo de orice notă de ironie. Dialogul e rupt între entitățile puterii Executive și e în paguba generală.” a spus jurnalistul Adrian Ursu, la Antena 3. 

În 2017, când se vorbea despre amnistie și grațiere, Klaus Iohannis spunea, în ședința de Guvern, unde a stat alături de Sorin Grindeanu: ”Cunoașteți povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanți, ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a Codurilor Penale”. 

Vezi aici mai mult: Amnistie, grațiere. Iohannis, la guvern: Cunoașteți povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede

”E de neacceptat”

El a criticat că președintele nu s-a consultat cu Guvernul când a participat la deciziile importante de la Bruxelles în ceea ce privește Brexit-ul: ”E de neacceptat și cred că nu ar trebui să se mai întâmple așa de aici încolo”. Aceeași critică vine în legătură cu mai multe aspecte cheie în care președintele Klaus Iohannis nu a dorit să aibă dialog cu Guvernul. 

”Cred că ar fi bine să avem un discurs unic și o voce suficient de puternică. Putem continua cu exemplele în care lipsa dialogului e păguboasă. Dl Iohannis trebuie să-și facă propria analiză. Deși în Constituție scrie clar că ar trebui să fie mediator, e un factor perturbator, distructiv a acestui echilibru nu doar fragil, ci chiar inexistent din societatea românească” a subliniat Adi Ursu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel