Iohannis - Ciucă, întâlnire pe conflictul Rusia - Ucraina. Chirieac: Credeam că toate nopţile astea nu s-a dormit la Cotroceni, că au analizat hărțile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Analistul politic Bogdan Chirieac a prefaţat întâlnirea care va avea loc vineri, la ora 13:00, între premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis, pe tema conflictului dintre Rusia şi Ucraina. 

"Cererile Rusiei sunt nerezonabile. Sunt făcute tocmai pentru a justifica o intervenţie în Ucraina. Este o retorică de secolul XIX, nici măcar de secol XX. Aici sunt state suverane, membre ale unei alianţe. La ce se referă Rusia aici? Cred că datoria noastră, în primul rând a presei, este să sperăm până în ultima clipă că va exista o soluţie negociată. În opinia mea, nu e posibil acest lucru, după cum acţionează Rusia", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Ciucă şi Iohannis, şedinţă pe tema tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina 

Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis are programată la ora 13:00, vineri, 21 ianuarie, o şedinţă cu premierul Nicolae Ciucă. Pe agendă s-ar afla subiectul Rusia vs Ucraina. Analistul politic a prefaţat această întâlnire, însă s-a declarat dezamăgit de lipsa unor reacţii concrete din partea României. 

"Vă daţi seama de absurdul acestui comunicat? Probabil consilierii de la Cotroceni nu şi-au dat seama. Anunţi cu mare pompă că preşedintele se vede cu premierul ca să vadă ce se întâmplă pe flancul estic. Eu credeam că toate nopţile astea nu s-a dormit la Cotroceni. Credeam că preşedintele a stat cu generalul Ciucă să vadă hărţile, să vadă ce se întâmplă. Să anunţi că preşedintele ţării tale se vede cu premierul privind situaţia... Eu am crezut prima dată că premierul se vede cu preşedintele Biden sau cu preşedintele Macron să discute situaţia. Asta înseamnă că până acum preşedintele Iohannis nu s-a văzut cu premierul să discute situaţia?", a punctat Chirieac. 

Prezența militară a SUA va crește în România

"Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice", a scris Iohannis pe Twitter.

De asemenea, şeful statului a vorbit de anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a participa cu trupe NATO pe teritoriul României.

"Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul Strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe Flancul Estic, în regiunea Mării Negre", a fost mesajul lui Iohannis pe Twitter. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel