Iohannis candidează la șefia NATO. Ciucă, prima reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, a venit cu un mesaj, după ce președintele Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura oficială la șefia Alianței Nord-Atlantice.

Klaus Iohannis, președintele României, și-a anunțat, marți, 12 martie 2024, candidatura la funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice, care va rămâne vacantă după terminarea mandatului lui Jens Stoltenberg, în toamna acestui an.

La scurt timp, Nicole Ciucă, președintele Senatului României, a venit cu o primă reacție la anunțul lui Klaus Iohannis.

„Este o responsabilitate de asumare a reprezentării României pentru ocuparea unei funcții la nivelul Alianței Nord-Atlantice, după 20 de ani de când țara noastră a devenit membru cu drepturi depline al NATO.

Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în acești 20 de ani, de efortul făcut de Armată și de România, prin participarea la toate angajamentele în care Alianța a fost implicată.

Întreg sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională a avut o contribuție esențială în realizarea acestei imagini de pivot de stabilitate în regiunea Mării Negre, pe Flancul Estic și în interiorul NATO.“, a zis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a atras însă atenția că toți cei care candidează pentru această funcție trebuie să vină cu argumente valide și legitime în fața liderilor NATO pentru a-și spori șansele de victorie în cursa pentru șefia Alianței.

„Vom veni cu argumente cât se poate de solide, ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective a țărilor din Europa Centrală și de Est la conducerea Alianței Nord-Atlantice.

Pentru oricare dintre candidați există nevoia unui consens. Ca atare, fiecare dinte candidați va veni cu argumente, țările care vor sprijini candidaturile vor avea propriile argumente, iar în final se va ajunge la o decizie stabilită la nivelul liderilor NATO la summitul din iunie de la Washington D.C..“, a punctat Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

Mai jos - anunțul președintelui Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel