Iohannis, candidatură prezidențiale. Coita: Un dezavantaj pe care nu îl mai are nimeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Președintele României
Președintele României
Analistul politic Alex Coita este de părere că actualul președinte al României, Klaus Iohannis, are un enorm dezavantaj pe care nu îl mai are niciun alt potențial contracandidat la alegerile prezidențiale din 2019.

În momentul de față Klaus Iohannis câștigă alegerile prezidențiale în aproape orice scenariu. Însă are un singur dezavantaj pe care nu îl mai are niciunul dintre potențialii săi candidați. Iohannis este de o transparență totală. El și-a pus cărțile pe masă. Lumea poate să vadă foarte bine ce atuuri are, ce dezavantaje are. Toți ceilalți contracandidați sunt într-un fel de ceață, lucru care îi avantajează. Ei își pot calibra strategia în funcție de Klaus Iohannis, care joacă destul de predictibil. Iohannis este singur într-o luptă. Cu cine să se lupte? Cu PSD-ALDE? Ar fi o luptă nenaturală pentru că domnia sa nu este într-o campanie electorală formală, iar președintele României nu are rolul de a lupta cu coaliția de guvernământ, acest rol îi revine opoziției.  Klaus Iohannis are un dezavantaj și riscă să piardă suflu. 

Astăzi, da, într-adevăr, Klaus Iohannis câștigă alegerile, însă rămâne de văzut dacă potențialii contracandidați vor ști să speculeze inteligent informațiile pe care Klaus Iohannis le oferă până acum și dacă președintele în funcție nu își va pierde suflul până la momentul alegerilor., a spus Alex Coita în cadrul emisiunii Violetei Romanescu, la România TV.

Vezi și: Alex Coita: Iohannis, moment prost. Șansa pe care a ratat-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel