Iohannis, anunț din Bavaria: "Va exista o comisie bavaro-românească"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a declarat, înaintea întâlnirii cu prim-ministrul Guvernului Landului Bavaria, Markus Söder, că va fi înființată o comisie între Bavaria și România, importantă pentru relațiile politice și economice dintre cele două părți.

"Este în general cunoscut că relațiile între România și Bavaria sunt relații foarte deosebite. Avem o relație care durează de mulți mulți ani. (...) Aș dori, în acest context, să menționez faptul că mi se pare foarte important că guvernul românesc și cel bavarez din nou se întâlnesc. Va exista o comisie bavaro-românească și lucrul acesta este foarte important nu doar pentru relațiile politice ci și pentru relațiile economice între investitori români și bavarezi. Astăzi încă avem posibilitatea să vorbim despre teme europene. În acest sens sunt sigur că vom vorbi și despre ceea ce am făcut noi în Europa. Doresc să spun că România, în ceea ce privește președinția Consiliului UE, a primit foarte multă susținere din partea guvernului bavarez. Avem teme ca și Brexit, ca și bugetul pentru următoarea perioadă și multe alte teme", a afirmat Klaus Iohannis la sediul Guvernului Landului Bavaria, citează Mediafax.

România, importantă pentru Europa

Markus Söder, premierul Guvernului Landului Bavaria a declarat că România, din punct de vedere geografic, este importantă pentru Europa.

"România este un partener foarte important în Europa, pentru Bavaria este foarte important. Suntem cei care construiesc punți pentru Europa. Credem că această Europă nu este condusă doar central din Bruxelles și nu se mișcă doar între Germani și Franța și interesul și parteneriatul acesta pentru țările mai mici ale Europei este foarte important și din Sud Estul Europei este foarte important pentru noi. România, din punct de vedere geografic, este foarte importantă pentru Europa. Cu atât mai important este respectul între cele două țări", a afirmat acesta.

Klaus Iohannis efectuează, marți, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ține un discurs în fața Guvernului regiunii respective. Șeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creștin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel