Iohannis: Am decis să-l desemnez premier pe Cioloș / UPDATE: Simonis: Propunerea e o glumă!
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 11 oct, 18:12
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni seară, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după consultările cu partidele politice.

Președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș.

„Din toate propunerile, eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”.

Toate declarațiile lui Iohannis  

„Am avut astăzi consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

G Ad:

De asemenea, am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice între diferiți actori.

Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice.

Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis. 

UPDATE 1: Dan Barna a anunțat, într-o intervenție la Antena 3, că, începând de marți, vor fi reluate discuțiile cu PNL și UDMR. 

UPDATE 2: Alfred Simonis (PSD) a spus că nu susține varianta ca Dacian Cioloș să fie premier. „Nu putem susține un premier care să facă parte din USR, partid care a guvernat România”, a spus acesta la Antena 3. „Propunerea e o glumă”, a adăugat Simonis. 

UPDATE 3: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a anunțat Președinția.

UDMR propusese un Guvern cu premier Kelemen Hunor 

Amintim că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România i-a propus, luni, președintelui Klaus Iohannis un guvern cu premier Kelemen Hunor, timp de șase luni. 

Kelemen Hunor a spus, după ce a ieșit de la consultările de la Cotroceni, că România este într-o situație dificilă, iar propunerea UDMR are legătură cu asumarea.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro