Iohannis a promulgat Legea: Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Poliția Română
Foto Facebook Poliția Română
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. 

'Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz', prevede legea.

Klaus Iohannis a mai promulgat marţi:

* Legea privind stabilirea cadrului organizatoric în scopul operaţionalizării la nivel naţional a Sistemului de intrare/ieşire şi a Sistemului european de informaţii şi de autorizare privind călătoriile;

* Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 

Vezi și - Înregistrări ale radarului Poliției Rutiere Iași, anulate de judecători: O Skoda nu poate să aibă o fluctuaţie atât de mare a vitezei

Judecătoria Pașcani a anulat amenda dată unui cetățean dintr-o comună din Iași, după ce s-a constatat că performanțele unui autoturism Skoda nu sunt compatibile cu datele furnizate de un radar al poliției rutiere.

Un localnic din Cozmeşti a fost sancţionat după ce a fost surprins pe DJ 208, între Stolniceni-Prăjescu şi Paşcani, cu 145 km/h.

C.P. a fost oprit pe 18 decembrie anul trecut, pe când se afla la volanul Skodei sale, de un poliţist care i-a adus la cunoştinţă că circula cu o viteză mult mai mare decât limita legală de 90 km/h. Şoferul a fost amendat cu 1.305 lei. Nu ştia să fi avut 145 km/h, aşa că a contestat amenda.

Pe înregistrarea video, însă, se vede cum viteza autoturismului fluctua mult, trecând de la 96 km/h la 136-138 km/h opt secunde mai târziu şi coborând înapoi la 96-99 km/h după alte 7 secunde. Atenţia judecătorilor a fost atrasă însă de faptul că automobilul trecea de la viteza de 95 km/h la 145 km/h în decurs de doar o secundă. După încă o secundă, viteza cobora înapoi la 95 km/h.

Magistraţii au apreciat că o Skoda nu este capabilă de o asemenea acceleraţie şi nici nu poate frâna pentru a-şi reduce viteza cu 50 km/h în doar o secundă.

„Fluctuaţiile referitoare la viteză sunt prezente pe tot cursul imaginilor, iar valorile indicate de radar sunt apte să ridice un dubiu cu privire la acurateţea înregistrării, nefiind posibil ca în aceeaşi secundă sau chiar de la secundă la alta un autoturism să ilustreze o fluctuaţie atât de mare a vitezei”, au precizat judecătorii, care au dispus anularea procesului-verbal.

Sentinţa a fost contestată însă de IPJ, dosarul intrând pe rolul Tribunalului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel