Iohannis, şedinţă CSAT suspendată. Chirieac: E de "Dosarele X"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia preşedintelui României de a suspenda şedinţa CSAT. 

Într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale am fost informaţi că ”Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Președintele României, Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite. Drept urmare, Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenţie la România TV, această decizie luată de către preşedintele Iohannis.

"Sunt lucruri de neexplicat. Sunt 'Dosarele X'. Vă daţi seama că o să aflăm pe surse despre ce este vorba. Suntem în gura Balcanilor, aici un secret nu e secret nici dacă-l ştii doar tu. Deci o să aflăm ce l-a nemulţumit pe domnul preşedinte Iohannis, dar în ceea ce priveşte chestiunea aceasta cu amânarea CSAT-ului - ştiţi foarte bine că a mai fost un astfel de caz - sunt tot felul de acţiuni imposibil de explicat logic.

Rezultă că şedinţa CSAT de astăzi nu a fost bine pregătită. Fiindcă într-o şedinţă CSAT nu te duci cu 'dacă', cu 'poate'. Te duci cu documente, cu rapoarte, cu tot ceea ce este necesar pentru luarea deciziei finale. Decizia finală într-o democraţie este, întotdeauna, o decizie politică", a comentat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel