Iohannis, mesajul zilei: O clică şi-a arogat, repede, puterea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis participă, marţi seara, la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat, la începutul dezbaterii, cum priveşte din notă personală ceea ce s-a petrecut în decembrie 1989 în România. 

"Am rupt, clar, o etapă nefericită de dictatură comunistă şi am început o nouă etapă. Cred că este bine să ne amintim că această nouă etapă nu a venit uşor şi nu mă refer doar la evenimentele propriu-zise din decembrie care au avut o puternică notă tragică şi prin numărul mare de victime şi prin faptul că clică şi-a arogat, repede, puterea care nu a fost uşor de luat. Noi toţi ne-am dorit lucruri despre care am visat prea mult şi am ştiut prea puţin: libertate, democraţie, autodeterminare, societate liberă, societate civilă şi aşa mai departe. Şi a durat mult, foarte mult, până în ziua de astăzi căutarea sensurilor profunde ale acestor noţiuni şi dacă îmi permiteţi, într-o notă personală, nu pot să-mi imaginez o altă conjunctură, nicăieri în lume, în care aş fi ajuns eu preşedinte. Şi cred că este notabil: nimic nu arăta că aşa ceva este posibil. Şi iată că oamenii au făcut să fie posibil", a declarat Klaus Iohannis. 

Vezi şi: Ce presupune, de fapt, OUG 114. ANALIZĂ incendiară

CNA, amendă pentru B1 TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel