Iohannis, la Iași: Sunt determinat să împlinim împreună Marele Proiect
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a manifestat, duminică, dorinţa de a implementa proiectul 'România educată'. El a declarat, la Iaşi, că acest proiect are miza 'uriaşă' de a crea 'o Românie capabilă să ofere cetăţenilor săi şanse egale şi opţiuni solide de carieră'.

'Lecţia Micii Uniri este mai actuală ca niciodată. Una din marile reforme din Principatele Unite a fost o nouă lege a şcolii româneşti, cea din 1864. Suntem conştienţi de importanţa rolului pe care îl are educaţia în viaţa unei naţiuni. Sunt determinat să împlinim împreună marele proiect pe care l-am numit 'România educată, a afirmat Iohannis. Acesta a făcut apel la întreaga clasă politică să susţină dezvoltarea educaţiei.

'Chem toţi oamenii politici responsabili să mi se alăture în viitor în acest demers. Piatra de temelie a unei naţiuni o reprezintă educaţia, iar prin intermediul unui sistem de învăţământ eficient şi performant se construieşte viitorul unei ţări. Nu voi ceda tentaţiei de a face lucrurile în grabă. Vreau să clădim cu înţelepciune şi atenţie', a adăugat şeful statului. Preşedintele României a participat, duminică, la manifestările din Piaţa Unirii din Iaşi dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. La eveniment au mai luat parte premierul Dacian Cioloş, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, miniştri din cabinetul Cioloş, dar şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel