Iohanis a promulgat legea. Adio COPII de pe documentele emise de stat! Este INTERZIS
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Iohannis, mesaj pentru majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a: Un simbol al devotamentului deplin. Foto: presidency.ro
Iohannis, mesaj pentru majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a: Un simbol al devotamentului deplin. Foto: presidency.ro
Klaus Iohannis a semnat astăzi noi decrete.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea prin care se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţi ale statului, scrie Agerpres. 

Legea completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

"Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public", prevede legea.

Președintele a mai semnat și alte decrete

Președintele României, Klaus Iohannis, a mai semnat marți, 9 noiembrie 2021, și alte decrete:

- Decret privind promulgarea Legii pentru înființarea Autorității Vamale Române și pentru modificarea unor acte normative (PL-x 462/14.10.2019);

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 și a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii (PL-x 241/02.06.2021).

Cadoul pe care Klaus Iohannis ar putea să-l lase României

Analistul politic Bogdan Chirieac a intrat în direct la România TV unde a comentat cu privire la informația cum că Partidul Social Democrat își dorește un Guvern cu PNL și UDMR pentru a putea modifica Constituția, iar România să devină o republică parlamentară. 

Întrebat dacă s-ar putea modifica Constituția pentru republică parlamentară, Bogdan Chirieac a răspuns că ”dacă și președintele Iohannis ar fi de acord, atunci ne-ar putea lăsa cel mai frumos cadou”. 

Citește continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel