Ioana Tufaru, amintiri dureroase din copilărie. "Tata a fost foarte supărat că nu eram băiat. S-a trezit cu mine pleașcă și n-a știut ce să facă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video "În Oglindă"
captură video "În Oglindă"
Ioana Tufaru și-a pus sufletul pe tavă pe canapeaua roșie din platoul lui Mihai Ghiță. A amintit, printre altele, și despre întâlnirea "specială" cu actrița Vasilica Tastaman, cu doar două luni înainte ca aceasta să moară.

Ioana Mardare, fiica regretatei Anda Călugăreanu, a fost invitata "În Oglindă" a lui Mihai Ghiță. A povestit despre destinul crud care i-a marcat existența, despre lipsuri și răni pe suflet care, spune ea, nici în ziua de azi nu s-au închis.

"Tata (n.r. Dan Tufaru) a plecat când aveam eu un an. A fost foarte supărat în sinea lui că nu am fost băiat. Iar mama îmi povestea că toată sarcina, înainte de a se culca seara, îl ruga pe Dumnezeu să-i dea o fată. Dar nu din cauza asta n-am fost noi doi apropiați. N-am fost apropiați pentru că el, după plecarea din familia noastră, a trăit foarte mult timp singur. Nu era obișnuit să aibă grija unui copil... El s-a trezit cu mine pleașcă când eu aveam 14 ani și n-a știut ce să facă. A și spus - "N-am jucat în viața mea rolul de tată. Nici pe scenă nici în viață." L-a jucat mult mai târziu, într-adevăr, pe scenă. Dar în viață el n-a jucat rolul de tată și n-a știut cum să gestioneze această situație" a mărturisit Ioana.

Ultima discuție cu Vasilica Tastaman

"Mama mi-a spus că a venit acasă după niște filmări la Nea Mărin Miliardar. I-a zis mamei "Fă-mi bagajul că plec! M-am îndrăgostit de altă femeie și vreau să fiu cu ea." Mama l-a întrebat - E din teatru? A spus da. E Vasilica? Și tatăl meu a spus da. Ne referim aici la doamna Vasilica Tastaman. Era o prietenă a ambilor mei părinți.

Vezi... Dumnezeu le-a așezat în așa fel... după mulți ani am întâlnit-o pe Vasilica Tastaman, tatăl meu nu mai era de mult. Pe vremea aia nu era cu poze ca acum, m-am dus cu o hârtiuță să-i cer un autograf. M-a întrebat în timp ce scria cum mă numesc. Și am zis - Ioana și Tufaru, fiica Andei și-a lui Dan. Am văzut imediat lacrimi în ochii ei, m-a mângâiat pe față și mi-a spus "Să nu-mi porți pică! Așa a fost să fie, așa a fost destinul." I-am zis: "Nu, doamnă, n-am să vă port pică niciodată." Și cum îți explici că la două luni după această discuție a plecat și doamna Vasilica la cei drepți! Vreau să cred că a plecat împăcată, poate trăia cu gândul că eu sunt supărată pe ea...

Mama nu a încercat să-l facă să rămână pe tata. I-a respectat decizia, plus că ea, la vremea aia, era și foarte necăjită pentru că bunica mea maternă, mama ei, era foarte bolnavă și trebuia să aibă și grija ei și a mea. N-a mai avut putere să lupte cu el. Până la urmă erau doi oameni maturi, au știut să-și asume fiecare... l-a lăsat să plece" a mai spus fiica Andei Călugăreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel