Ioana Mihăilă și Monica Althamer, secretarii de stat ai lui Voiculescu, fac mișto de angajamentele USR-PLUS în campanie
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Ioana Mihăilă și Monica Althamer au ajuns secretari de stat la Ministerul Sănătății pentru că USR-PLUS face parte din coaliția de guvernare. Cele 15 procente cu care partidul a câștigat dreptul de a numi miniștri și secretari de stat au votat lista de partid în baza a 40 de angajamente pe care USR-PLUS le-a luat în fața electoratului. Să vedem care este angajamentul nr.5, poziționat deci ca o prioritate a guvernării.

Promisiunea din campanie pleca de la constatarea că ”instituțiile care compun Statul român sunt extrem de opace. Informațiile se dau greu și, în general, în formate inaccesibile. Acesta este un climat în care diverse grupuri infracționale și-au putut crea ușor rețele de furt generalizat al banului public, pentru că au știut că, în afară de verificările pasagere ale Curții de Conturi, nu îi va deranja nimeni”.

Manifestul electoral proclama: ”Lucrul acesta trebuie să se schimbe!”. Angajamentul nr.5 înseamnă Transparență totală, explica USR-PLUS, adică ”Publicarea online și accesul cetățenilor la toate cheltuielile publice, contractele de achiziții publice și la toate informațiile relevante privind instituțiile statului, de la Guvern până la primării”.

Ca urmare, sunt două variante: aripa USR-PLUS din Ministerul Sănătății nu face parte dintr-o instituție a statului (că o fi un ong, că o fi vorba despre un guvern paralel), fie că secretarii de stat USR-PLUS își bat joc de electoratul care i-a trimis în funcții.

”Transparenții” de la Sănătate, Monica Althamer și Ioana Mihăilă nu au publicate pe site-ul ministerului declarațiile de avere și interese. Sau CV-urile. Nici declarațiile Andreei Moldovan, luptătoarea cu COVID-ul nu sunt de găsit, presa locală scriind că astfel ascunde interese în zona farma, mai precis în distribuția de medicamente.  

2. -imagine fara descriere- (ministerul_sanatatii_captura_92136400.jpg)

Secretarii de stat PNL și UDMR și-au publicat atât CV-urile cât și declarațiile de avere și interese.

Ce or avea de ascuns Ioana Moldovan și Monica Althamer? Cât de credibilă e pretenția șefului lor, Vlad Voiculescu,  că a avut ca prioritate transparența, când a generat scandalul bazelor de date privind vaccinarea, când nu a reușit să impună celor trei secretare de stat pe care le-a adus în minister publicarea CV-urilor și a declarațiilor de avere și interese?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel