Ioana Dichiseanu, ”semne” de la tatăl său: Nu credea în astfel de lucruri, dar se pot întâmpla
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Ioana Dichiseanu
Foto: Facebook Ioana Dichiseanu
Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani. Între celebrul actor și Ioana, fiica sa, exista o legătură puternică.

Ioana Dichiseanu a vorbit, sâmbătă, la Antena 3, despre semnele pe care le primeşte de la tatăl său. „Nu am petrecut anul acesta. A fost prima aniversare de la care tata a lipsit (...) A fost un om absolut senzaţional, cu o personalitate aparte", a spus Ioana Dichiseanu.

„Nu ştiu dacă sunt de la el, dar sunt prea multe coincidenţe. Şi, da, am primit multe semne şi în vis. Acele vise de care am citit că pot fi numite vise de vizitare şi cu toate acestea, el nu prea credea în astfel de lucruri, dar se pot întâmpla. L-am visat, mă întreba lucruri concrete legate de casă. Acum câteva nopţi, l-am visat că făceam lista pentru Crăciun şi el îmi spunea ce trebuie să cumpăr. Mi-am notat toate semnele primite de la el", a povestit fiica regretatului actor.

Ioana Dichisesanu a împlinit 34 de ani şi are mai multe planuri pentru a duce mai departe numele şi memoria marelui actor, cu care avea o relaţie specială. Se apucă de scris prima carte despre tatăl său, poveşti neştiute, scrise cu sufletul şi puse în pagină de soţul ei.

Într-un interviu pentru DC News, Ion Dichiseanu spunea că timpul a fost cel care i-a lipsit cel mai mult.

„Publicul mă încarcă cu energie pozitivă. Pentru actor, nimic nu este mai valoros decât să te aplaude lumea, să te oprească pe stradă, să facă poze, să primească flori. Lumea mă salută pe stradă, chiar dacă nu stăm neapărat de vorba. Asta înseamnă celebritatea!", spunea Ion Dichiseanu într-un interviu în exclusivitate pentru DC News.

„Tot ce-am făcut am făcut din inimă, cu dăruire, cu trăire și dragoste. Fără dragoste nu se poate!", ne-a mai zis maestrul.

Marele Ion Dichiseanu a mărturisit că a fost un lucru care i-a lipsit în viață: timpul. „Eu am fost un răsfățat. Nu mi-a ajuns timpul să răspund tuturor provocărilor, tuturor ofertelor care mi s-au făcut", a punctat celebrul actor.

În 2015, Ion Dichiseanu a primit o stea pe Aleea Celebrităților

„Steaua de pe Aleea Celebrităților înseamnă recunoștința muncii mele, recunoștința față de întreaga carieră pe care o mai am de parcurs. Încă nu s-a terminat. Acesta nu este sfârșitul. Sfârșitul nu-i aici. Este un început; un alt început", a zis marele actor pentru DC News, în 2015.

Ion Dichiseanu, scurtă biografie

Ion Dichiseanu s-a născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru din Bucureşti, în 1959. Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoţia la Teatrul din Botoşani. Este cunoscut datorită activităţii sale artistice în cadrul Teatrului Nottara din Bucureşti, precum şi pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru TV şi teatru radiofonic.

A primit premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa" (1979) şi a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, (2002), „pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În 1995, a publicat volumul de versuri "Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză", la editura Arc. De asemenea, Ion Dichiseanu a fost ales cetăţean de onoare al Adjudului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel