Ioana Constantin (PMP), veste importantă, după ridicarea stării de alertă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ioana Constantin (PMP), veste importantă, după ridicarea stării de alertă / Foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin (PMP), veste importantă, după ridicarea stării de alertă / Foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin vine cu o veste importantă, după ridicarea stării de alertă în România.

Ioana Constantin, politician PMP, atrage atenția asupra unui lucru important pentru elevii din România, odată cu ridicarea stării de alertă.

"De mâine, se ridică starea de alertă. Vestea cea mai importantă nu e legată de mască, ci este că vom avea peste tot, din nou, școală în format fizic, fără măști, fără restricții. Așa slab cum e sistemul nostru de educație fizic, preuniversitar sau universitar, tot e mai performant decât ce a însemnat școala online. Sute de mii de copii nu au avut acces la “școala online”, e o dramă pe care nu cred că o vom corecta în următorii ani.Pentru educație, trebuie direcționate fonduri consistente în special pentru reducerea abandonului școlar timpuriu și reducerea decalajelor rural - urban.", a scris Ioana Constantin pe pagina sa de Facebook.

Ultima zi de stare de alertă. Rafila: Acestea sunt măsurile la care se renunță

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu precizări despre măsurile la care se renunță în ultima zi a stării de alertă.

'Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare. În primul rând, se renunță la utilizarea măștii, atât în spații deschise, cât și închise. Purtarea măștii este necesară, dar nu va mai fi obligatorie. Masca este recomandată în spațiile aglomerate.', a declarat Rafila.

'Nu vor exista limite în diverse spațiii publice, fie că vorbim despre instituții, spații comerciale. Nu vor mai exista limite în privința orarului. La nivelul legislației, care reglementează călătorille, certificatul PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat. De asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic Covid. ', a mai spus Alexandru Rafila.

În urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis spunea că pandemia se află pe o pantă accelerat descendentă, iar valul 5 este aproape de a se încheia. „Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, declarase Klaus Iohannis. Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile pe 7 februarie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel