Data actualizării:
Data publicării:

Ioana Constantin: Creșterile de pensii și salarii nu vor putea acoperi ritmul cu care au crescut prețurile

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Ioana Constantin
Sursa foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a făcut o scurtă analiză a situației economice în care se află țara noastră, în prezent.

"În întreaga regiune sunt probleme uriașe cu forța de muncă. O amplă analiză pe statele din regiune arată cum an de an se golesc zone întregi lăsând în urmă o populație îmbătrânită. Pentru a ține oamenii acasă e nevoie de salarii bune, dar și de condiții de muncă bune și de creșterea calității vieții. Fiindcă, în final, oricât de bine plătit e un medic, nu poate face minuni în spitale nedotate și care iau foc. Se vorbește mult în aceste zile despre creșterile absolut necesare de salarii și pensii, dar și despre proteste și greve. Acești 2 ani de pandemie au sărăcit populația și au pus o presiune sufocantă pe anumite categorii profesionale, dar și pe mediul de afaceri.

Creșterile de pensii și salarii nu vor putea acoperi ritmul cu care au crescut prețurile. Singura soluție rămân investițiile în domeniile esențiale pentru calitatea vieții tuturor - școală, spital, infrastructură, împreună cu relansarea școlilor de meserii, politici pentru creșterea natalității și mai multă predictibilitate pentru mediul de afaceri. Când cei care guvernează, indiferent de culoarea politică, vor întelege asta deplin și vor crește calitatea vieții oamenilor, vom putea ține acasă forța de muncă", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Ciucă: Avem nevoie de timp și de resurse umane

În același timp, premierul Nicolae Ciucă spunea, la sfârșitul lui 2021, că "România are un buget echilibrat, care garantează investiții fără precedent și în același timp protecție socială eficientă. Este important să aducem în prim-plan cetățeanul. Avem nevoie de reformă instituțională, de debirocratizare și digitalizare, dar este la fel de important să înțelegem că pentru acestea avem nevoie de timp și de resurse umane. Schimbarea mentalității se face prin educație și participarea cetățeanului la acest proces. Viitorul nostru va arăta așa cum ne dorim doar dacă vom investi în el, dacă tinerele generații vor regăsi în țara lor locul în care vor dori să trăiască și să se dezvolte. Dacă le vom oferi educația și motivația de care au nevoie, vom reuși să ne bucurăm împreună de acest viitor.

Alături de eroii din prima linie, medici, personal sanitar, trebuie să fim responsabili și raționali în eforturile noastre comune anti-COVID-19.  Este absolut necesar să conștientizăm că pericolul încă nu a trecut, să fim prudenți, să respectăm conduita sanitară recomandată de medici, să le ascultăm sfaturile. Vaccinul ne protejează viața, ne apără de formele grave ale bolii COVID-19”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel