Data publicării:

Ioana Constantin: Domnului Cîțu i-a dăunat alianța dintre PNL și PSD. Este, într-adevăr, un bun economist / video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Ioana Constantin
Foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin a fost prezentă la DC News TV pentru interviul zilei, în discuție cu analistul politic Bogdan Chirieac.

Analistul a început interviul cu subiectul demisiei lui Florin Cîțu din fruntea PNL. 

„Într-un moment greu în România, cum este să te culci președinte PNL, după ce ai fost pus cu mare greutate, în urma unor alegeri libere, un festival al democrației, iar după șase luni să ajungi schimbat peste noapte, pentru că așa și-a dorit președintele Iohannis?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

Youtube video image

Ioana Constantin l-a lăudat pe fostul premier pentru decența de care a dat dovadă prin această decizie, dar nu a ratat ocazia de a ataca modul în care PNL organizează „festivalul democrației”.

„Ce se întâmplă în interiorul PNL-ului, domniile lor cunosc mult mai bine, așa cum au organizat congresul la vremea respectivă, probabil îl vor organiza și de data aceasta. Festivalul democrației e în fiecare partid pe măsura cerințelor și caracterelor. În ceea ce îl privește pe domnul Cîțu, eu îl cunosc și nu doar din zona asta (n.r. politică), că a fost premier sau ministru, și cred că până la urmă demisia pe care și-a dat-o a fost până la urmă un gest corect, decent, în momentul în care ai o voință internă, indiferent dacă e influențată sau nu, care îți spune că locul tău nu mai este în fruntea partidului. Mie mi se pare că a procedat corect în această demisie, spre deosebire de alți politicieni pe care îi cunoaștem care, mă rog, au rămas înțepeniți în scaune.”, a declarat Ioana Constantin, în exclusivitate pentru DC News.

Ioana Constantin: Domnului Cîțu i-a dăunat alianța dintre PNL și PSD

 

Întrebată care ar fi cauza acestei demisii premature, Ioana Constantin a dat vina pe coaliția de guvernare.

„Eu cred că domnului Cîțu i-a dăunat foarte tare în poziția asta de președinte (n.r. PNL) alianța aceasta dintre PNL și PSD. Este o copilărie să spunem că Florin Cîțu nu a știut că urma să existe această coaliție și că mandatul său de președinte al PNL urma să se desfășoare într-o astfel de coaliție cu PSD. Că domnia sa, în ultima perioadă, a avut foarte multe reacții, unele corecte din punct de vedere economic, dacă vreți, cu privire la măsuri luate sau propuse… nu poți să faci o astfel de opoziție în cadrul unei coliții de guvernare, dacă îți asumi o astfel de coaliție.”, a continuat aceasta în interviul cu analistul Bogdan Chirieac.

Ioana Constantin: Nu poți așa, încontinuu, să schimbi oameni pe funcții

 

Legat de aptitudinile fostului președinte PNL, Ioana Constantin l-a lăudat pe Florin Cîțu, spunând că acesta este un bun economist, motiv pentru care locul lui ar fi trebuit să rămână la Ministerul Finanțelor.

„Domnul Cîțu este într-adevăr un bun economist, un bun finanțist, doar că noi în România avem o problemă cu modul în care punem oamenii în anumite locuri. Domnul Cîțu, spre exemplu, s-ar fi descurcat excelent, în continuare, la Ministerul de Finanțe doar că cineva a dorit să schimbe niște locuri, niște roluri și lucrurile nu funcționeză și nu e bine nici să ne batem joc de oameni. Părerea mea este că oricât de murdară este ea, politica, nu poți așa, încontinuu, să schimbi oameni pe funcții, să pui oameni să fie ba miniștri, ba prim-miniștrii, președinți de partide. Nu merge chestiunea aceasta mai ales când vorbim de actul de guvernare al țării. Că vrei pe la partid să faci astfel de lucruri, sigur, dar eu vorbesc la nivel de guvernare a unei țări și la nivel de funcții importante chiar și în Parlamentul României.”, a concluzionat Ioana Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel