Ioan Rus, informații privind infrastructura feroviară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, că proiectele ce vizează infrastructura de cale ferată se vor derula etapizat în momentul în care documentul de implementare al Master Planului va fi aprobat, întrucât "dacă ar trebui să facem proiecte de 50 de miliarde, noi nu avem roabe, târnăcoape, hârlețe, fier-beton și ciment de valoarea aceea".

Întrebat în cadrul interviului când se va putea circula cu viteză pe liniile ferate din România, ministrul Tranporturilor Ioan Rus a precizat: "În momentul în care documentul de implementare al Master Planului va fi aprobat, acceptat de toată lumea, toate aceste proiecte ce vizează infrastructura de cale ferată se vor derula. Sigur, ele vor fi etapizate, pentru că, altfel, ar trebui să avem toți banii, adică o capacitate investițională de 50 de miliarde de euro, în condițiile în care noi avem peste un miliard anual.

Dacă ar trebui să facem (proiecte — n. r.) de 50 de miliarde, vă anunț că noi nu avem roabe, târnăcoape, hârlețe, fier-beton și ciment de valoarea aceea. Deci, proiectele vor fi etapizate, dar oricum toate vor porni. În următoarele 12 luni, deci în acest an, vom reuși să avem contracte, cred, pentru majoritatea acestor trasee și atunci începi să știi: încep în 2015 sau în 2016, se termină în 2020 sau se termină în 2018. Vom ști toate aceste lucruri care ne vor da un confort psihic, chiar dacă până la confortul fizic vor mai trece un an, doi, trei sau patru, în funcție de complexitatea lucrării și de valoarea ei", a explicat ministrul Rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel