Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, la mâna deputaţilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Deputații juriști din Comisia de specialitate a Camerei Deputaților  se vor reuni miercuri, la ora 12.00, pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, anunţat că, miercuri, vor fi chemați la audieri Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, după care se va decide prin vot dacă se dă raport favorabil sau nefavorabil pentru fiecare dintre cereri. Materialul transmis spre analiză Camerei Deputaților cuprinde patru volume însumând peste 1.000 de file. 

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

[citeste si]

Şefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, și a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel