Ioan Mircea Pașcu lămurește războiul Ponta-Băsescu pe convocarea CSAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu s-au contrat pe convocarea CSAT cu privire la problemele din Ucraina. În vreme ce primul vedea necesară convocarea, al doilea s-a declarat împotrivă. Eurodeputatul PSD, Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European a explicat că CSAT trebuie convocat automat, din cauza crizei din Ucraina. 

"Acest for (n.r.-CSAT) are menirea să discute securitatea statului, mai ales atunci când aceasta este, să spunem așa, pusă într-o stare de tensiune. Or aici nu avem chestiuni de genul ăsta: am avut un CSAT acum două luni, nu mai putem să convocăm altul decât în celălalt trimestru. Astea ar fi copilării, dacă n-ar fi foarte serioase! Dar nu putem să sacrificăm această chestiune pe altarul ambițiilor unuia sau altora, chiar și cei cu funcții foarte înalte, cum este domnul președinte", a spus Pașcu la RFI, întrebat dacă CSAT ar trebui convocat automat.

Europarlamentarul PSD a adăugat că a participat de multe ori în calitate oficială și în calitate de invitat în anii '90 la întrunirile CSAT, acesta fiind un organism menit să se ocupe de securitatea statului. El a menționat că "nu ne paște un război" și că premierul Victor Ponta nu trebuie făcut "alarmist".

VEZI și: Război total Ponta-Băsescu. Cine convoacă CSAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel