Ministrul Boloș despre pensii, salarii și drepturile de asistență socială: "Am spus și spun de atâtea ori că nu putem să ne întindem mai mult decât ne este plapuma”
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, declară că trebuie să așteptăm bugetul pentru 2024 pentru a lua noi decizii economice.  

Ministrul Economiei şi Finanţelor din România a făcut declarații astăzi despre problemele economice actuale din societatea românească. Cele afirmate au venit în contextul în care de-o săptămână protestează în stradă angajații din direcția de sanatate publică, angajații de la spitalul Bagdasar-Arseni și cei de la DSP-uri care amenință că vor bloca întreaga activitate cerând bani mai mulți.

"Aici trebuie să așteptăm bugetul pentru anul 2024. Cu toții ne dorim să alocăm cât mai mulți bani pentru salarii, drepturile de asistență socială, pensii, dar totuși bugetul are o anumită limită. Am spus și spun de atâtea ori că nu putem să ne întindem mai mult decât ne este plapuma. De asemenea, trebuie să avem în vedere că avem un program de investiții foarte bun pentru ceea ce înseamnă finanțare din fonduri europene și planul național de redresare și reziliență. Mai apoi, avem și angajamentele guvernului pentru drepturile de asistență socială. Din această perspectivă haideți să vedem cum se așează bugetul și vedem cum putem să gândim și alte avantaje de natură salarială pentru bugetari", a susținut Marcel Boloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel