Ioan Cristescu: Filatelia, metodă de promovare a valorilor culturale românești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
timbre-regele-mihai
timbre-regele-mihai
Maia Morgenstern și Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române din București, au discutat la Interviurile DC News pe diverse subiecte culturale, printre care teatru, film, dar și filatelie.

Ioan Cristescu, actual director al Muzeului Literaturii Române din capitală și fost director al Muzeului Național Filatelic, e de părere că prin intermediul filateliei pot fi promovate într-un mod foarte eficient valorile culturale românești.

„Eu am fost directorul Muzeului Național Filatelic. Acolo păstram timbrele. Romfilatelia se ocupa de timbre, e o sucursală a Poștei Române. Ea a fost înființată tocmai pentru a impune zona aceasta a filateliei. Filatelia este o modalitate extrem de eficientă de promovare a valorilor culturale românești", e de părere Ioan Cristescu.

„Foarte mulți colecționari de timbre"

Deși Poșta Română se scufundă puțin câte puțin, iar colecționarii de timbre pare că nu se mai zăresc, Cristescu spune că încă există un număr mare de colecționari, iar Poșta Română nu o să dispară prea curând, în ciuda declinului evident.

„Foarte mulți colecționari sunt. Anul trecut, muzeul a împlinit 60 de ani de existență. În luna mai, a apărut o emisiune, Perpessicius, cu marcare a acestor 60 de ani de existență ai muzeului și tot atunci a apărut și un timbru cu clubul Steaua (...) Poșta nu a dispărut și nici nu o să dispară din punctul meu de vedere", a declarat Ioan Cristescu la Interviurile DC News.

Pasionații de filatelie pot vizita Muzeul Național Filatelic din București, de pe Calea Victoriei nr. 12.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel