Investiţii în Deltă. Horia Teodorescu: O nouă strategie, pe masa Guvernului. Se aprobă în cel mult o lună. Mircea Coşea, AVERTISMENT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Delta Dunării nu are nici astăzi guvernator/ foto pixabay
Delta Dunării nu are nici astăzi guvernator/ foto pixabay
Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, a anunţat că Guvernul României ia în calcul măsuri care vor avantaja investiţiile din zona continentală a Dobrogei. Totuşi, profesorul Mircea Coşea lansează un avertisment. 

"La structurile hoteliere, principala frână a constituit-o Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, care pe zona continentală opera cu limitări care făceau neprofitabil turismul, fără să contribuie la protecţia mediului. Vorbim braţul Sf. Gheorghe, zona dinspre Constanţa. Se puteau face hoteluri, pensiuni. Dar aplicând rigid regulamentul din deltă, au blocat investiţii acolo ani de zile. (...) Recent, Guvernul a luat taurul de coarne şi poate se vor debloca investiţiile hoteliere. S-au luat măsuri, s-au schimbat acele norme absurde care împiedicau în partea continentală a Dobrogei construcţia?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Aşa cum aţi specificat, în momentul de faţă există pe masa Guvernului o nouă strategie privind arhitectura pe partea continentală a judeţelor Tulcea şi Constanţa. Chiar azi am avut o discuţie cu un coleg consilier de la Bucureşti, şi este în secretariatul Guvernului proiectul, pentru a da o oarecare lejeritate construcţiilor, fără a afecta în vreun fel zona de mediu şi de protecţie a biodiversităţii. Credem că într-o săptămână sau două vom avea aceste modificări necesare pentru dezvoltarea unor ansambluri hoteliere pe zona continentală. Suntem în demersuri şi cred că se va întâmpla repede. În maxim o lună de zile, cred că hotărârea va ajunge pe masa Guvernului", a declarat Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, la DC NEWS TV. 

Avertismentul economistului Coşea

"Ca economist de o viaţă, nu pot să vă spun să vă opriţi din investiţii. Iniţiativa privată este un tezaur al economiei româneşti. România a evoluat mult în mare parte datorită investiţiilor private. Dar există un trend pe care nu îl putem opri. În proximitatea zonelor de război, investiţiile aşteaptă. Riscul e foarte mare. Dvs investiţi la 30 km de un război. Deci terminarea conflictului este esenţială", a punctat şi Mircea Coşea, profesor de economie. 

Mircea Coșea vorbește despre o ”mare schimbare” în România

"Una dintre oportunitățile pe care România le are este schimbarea mentalității guvernamentale. Eu sper ca cei care ne conduc, decidenții politici, indiferent de partidul din care fac parte, să înțeleagă, prin acest moment crucial, că e nevoie de o schimbare importantă, structurală, de sistem în România. Țara noastră nu a avut o linie de conduită în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică”, a spus, la DC News, Mircea Coșea. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel