Investiții de zeci de milioane de euro în infrastructura județului Galați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
75 de milioane de euro vor fi investite în infrastructura de apă și canalizare la Matca și municipiul Galați, informează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

"Am semnat astăzi, în calitate de președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitarã Serviciul Regional Apă Galaţi, un contract cu fonduri europene, de peste 75 de milioane de euro.

Astfel, peste 52 de milioane de euro vor fi investiți pentru a conecta Matca, cel mai mare bazin legumicol al țării și una dintre cele mai mari mari localități din județ, la rețeaua de apă și canalizare.

S-a lucrat intens în ultimii ani pentru a obține fondurile necesare, în strânsă colaborare cu autoritățile locale din Matca și cu specialiștii de la Apă Canal, în acest moment având realizată inclusiv documentația tehnică, astfel încât imediat ce licitația pentru desemnarea unui constructor va fi finalizată să fie demarate la propriu lucrările.

Astfel, se vor monta peste 200 kilometri de conducte de aducțiune și rețele de apă și canalizare. De asemenea, vor fi construite și stații de pompare și clorinare, precum și rezervoare de apă. Restul finanțării, de aproximativ 14 milioane de euro, înseamnă investiții în sistemul de apă potabilă al municipiului Galați.

Se vor moderniza conductele de aducțiune de la Salcia-Liești și magistrale din rețeaua de distribuție a municipiului Galați", precizează președintele Consiliului Județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel