Data publicării:

Investiții de milioane de euro în Dâmbovița. Viziunea lui Corneliu Ștefan pentru dezvoltarea județului / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a vorbit despre dezvoltarea unor proiecte majore de infrastructură turistică și reabilitare a drumurilor județene din Dâmbovița, și despre construcția de pârtii de ski și legături între județe, pentru a stimula turismul și dezvoltarea economică regională.

Corneliu Ștefan a spus că toate fondurile alocate Regiunii Sud-Muntenia pentru proiectele consiliilor județene au fost deja acoperite, majoritatea fiind destinate reabilitării drumurilor județene. În județul Dâmbovița, se desfășoară cel mai mare proiect din istoria sa, care vizează reabilitarea a 64 km de drumuri județene, cu o valoare de 65 de milioane de euro. De asemenea, se pregătește depunerea unui alt proiect pentru reabilitarea drumului județean D714, în valoare de 66 de milioane de euro.

„Consiliile județene deja au acoperit toată suma alocată Regiunii Sud-Muntenia pentru toate proiectele pe care le avem la nivelul consiliilor județene și aici vorbim de reabilitare drumuri județene. În Dâmbovița avem cel mai mare proiect din istoria județului prin care reabilităm 64 de km de drumuri județene, valoarea totală de 65 de milioane de euro. Este cel mai mare proiect din istoria județului Dâmbovița. Este foarte important!

Lucrăm la proiectul tehnic și depunem până la sfârșitul anului, tot pe Regiunea Sud-Muntenia, proiectul privind reabilitarea drumului județean D714, de la Moreni până în stațiunea turistică de interes național - 66 de milioane de euro. Este al doilea drum pe care îl depunem anul acesta. E foarte important pentru dezvoltarea stațiunii turistice.", a spus Corneliu Ștefan. 

 

3. Sursa foto... (empty-ski-lift-ski-resort_85378000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wavebreakmedia_micro

 

„Vom construi două pârtii de ski"

Corneliu Ștefan a anunțat un proiect strategic național pentru dezvoltarea Stațiunii Turistice Moreni Padina-Peștera, care include construcția a două pârtii de ski. Potrivit acestuia, proiectul este depus direct la Bruxelles, iar studiul de fezabilitate va fi finalizat anul acesta. Semnarea contractului de finanțare este prevăzută pentru februarie 2025, urmând apoi execuția proiectului.

„Legat de stațiune, avem un proiect strategic al României, nu doar al Regiunii Sud-Muntenia sau al județului, privind stațiunea turistică de interes național prin care vom construi două pârtii de ski. Este un proiect care e depus direct la Bruxelles. E vorba despre Stațiunea Turistică Moreni Padina-Peștera. Hotelul Peștera a fost refăcut, acum se mai construiește încă un hotel de 5 stele.

Pentru acest proiect vom finaliza, anul acesta, studiul de fezabiltate. Avem deadline în februarie 2025 pentru semnarea contractului de finanțare. După aceea vom începe execuția acestui mega proiect pentru România. (...)

Apoi vin privații. Noi punem la dispoziție tot ceea ce înseamnă infrastructură, tot ce înseamnă servicii.", a spus Corneliu Ștefan. 

 

Proiect comun între Dâmbovița și Prahova

Corneliu Ștefan a anunțat un nou proiect, în colaborare cu județul Prahova. Potrivit acestuia, se dorește realizarea unei legături între comuna Moreni și orașul Sinaia printr-o pârtie de ski comună, extinsă pe mai mulți kilometri, care să conecteze cele două județe.

„Legat de Sinaia, următorul proiect pe care deja l-am gândit pentru stațiune, după ce vom semna acest contract de finanțare, vreau, în colaborarea cu județul Prahova, între comuna Moreni și orașul Sinaia, să facem un proiect comun prin care să ne legăm prin pârtia de ski între Sinaia și Moreni, ca să avem pârtie de ski de mulți kilometri și să legăm cele două județe prin pârtia de ski și instalația de cablu.”, a spus Corneliu Ștefan la interviurile DC News. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel