Investiţii de anvergură la Spitalul Judeţean Tulcea. Horia Teodorescu: Vom avea unul dintre spitalele judeţene de referinţă din România - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a venit cu noi informaţii despre investiţiile masive făcute în domeniul sănătăţii publice. 

Horia Teodorescu a vorbit, pentru DC News, despre investiţiile masive care se fac în Tulcea, în domeniul sănătăţii. Vorbim aici de reabilitarea spitalelor, de recompartimentarea acestora, de refacerea fluxurilor şi nu în ultimul rând de asigurarea dotărilor pentru standardele anului 2021.

"Spitalul Judeţean din Tulcea va fi un Centru de sănătate unde este atacat – în sens pozitiv – prin investiţii tot ceea ce înseamnă acea suprafaţă pe care o avem în jurul Consiliului Judeţean. Iar aici vorbim de reabilitarea Spitalului de Psihiatrie, reabilitarea spitalului de Contagioase, reabilitarea UPU (n.r. – Unitatea de Primiri Urgenţe), reabilitarea Spitalului Judeţean în totalitate prin crearea unui bloc operator cu şase săli de operaţii, reabilitarea Ambulatoriului din Tulcea, reabilitarea infrastructurii adiacente spitalului: canalizare, infrastructura de utilităţi în totalitate.

Iar dacă Dumnezeu ne ajută şi noi avem determinare şi minte să ducem aceste investiţii la bun sfârşit, aşa cum sunt ele proiectate, cred că vom avea unul dintre spitalele judeţene de referinţă din România.

Nu există vreo secţie în Spitalul Judeţean care să nu beneficieze de modernizări şi dotări foarte importante, în toate spitalele enumerate de mine: de la eficienţă energetică, compartimentare, refacerea fluxurilor care lipsesc în spitalele construite înainte de 1989. Erau spitale construite pe un anumit flux medical, iar acum totul se reconfigurează: saloane cu toalete proprii, cu aparatură şi cred că şi acest aspect va conta foarte mult în ceea ce înseamnă sănătatea tulcenilor", a explicat Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, pentru DC News.

VIDEO: 

Câteva date despre proiect

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel principal, în special pentru zonele sărace și izolate si accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace şi celor din zonele cu acces redus.

Scopul: reabilitarea, modernizarea și extinderea Clădirii Spitalului Județean de Urgență Tulcea, prin construirea unui nou corp de clădire în partea de nord-vest a spitalului ce va acomoda un Bloc operator nou prevăzut cu 6 săli de operație, proiectate și dotate la cele mai înalte standarde și exigențe, căruia i se alătură Departamentele ATI, Bloc de nașteri, Sterilizare, internarea de zi, explorări funcționale, secția de hemodializă, departamentul RMFB, prosectura și blocul gospodăresc, dar și conformarea acesteia la impunerile ISU, prin propunerea unei scări de acces/evacuare nouă în partea de sud a clădirii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel