Invazie de lăcuste. Mii de hectare au fost devastate
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Milioane de lăcuste au invadat centrul Sardiniei şi provoacă îngrijorare în rândul agricultorilor din această regiune în care aproximativ 2.000 de hectare de teren au fost deja devastate de aceste insecte, relatează luni AFP.

O invazie similară de lăcuste nu a mai fost înregistrată de peste 60 de ani în regiune, a declarat luni pentru La Stampa profesorul de entomologie Ignazio Floris de la Universitatea Sassari din Sardinia.

Zona cea mai afectată în prezent cuprinde localităţile Nuoro, Ottana şi Orani, în centrul insulei, unde regiuni întregi sunt complet acoperite cu un covor de lăcuste, după cum a explicat Coldiretti, principala organizaţie agricolă italiană, care a tras luni un semnal de alarmă în cadrul unui comunicat.

Potrivit organizaţiei, exploataţiile agricole afectate de invazie sunt lăsate fără păşuni, iar fermele sunt invadate de lăcuste.

"Iunie şi iulie, dar şi august sunt luni favorabile pentru propagarea lăcustelor care se dezvoltă pe terenuri necultivate, dar se deplasează şi pe cele cultivate pentru a se hrăni", a precizat Coldiretti.

Organizaţia agricolă a adăugat că toate tratamentele aplicate pentru remedierea problemei ar fi în prezent ineficiente, singura soluţie fiind aratul terenurilor, în special a celor necultivate - locurile ideale pentru proliferarea lăcustelor.

Vezi și: Amplă operațiune de combatere a țânțarilor în orașul Giurgiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel