Data actualizării:
Data publicării:

Invazie de asteroizi de vineri până luni

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
În aceste zile, Pământul va fi traversat de mai mulți asteroizi, cel mai notabil fiind 2008 OS7, având dimensiunea unui zgârie-nori, și care va trece pe lângă planeta noastră vineri.

Un asteroid la fel de mare ca un zgârie-nori va trece vineri la mai puțin de 2,7 km de Pământ.

Nu vă faceți griji: nu există nicio șansă să ne lovească, deoarece va rata planeta noastră de șapte ori mai mult decât distanța de la Pământ la Lună.

Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului al Nasa estimează că roca spațială are un diametru cuprins între 210 și 480 de metri (690 și 1.575 de picioare). Asta înseamnă că asteroidul ar putea avea o dimensiune similară cu Empire State Building din New York sau Willis Tower din Chicago.

Descoperit în 2008, asteroidul este desemnat ca fiind 2008 OS7. Acesta nu va mai reveni în calea noastră până în 2032, dar aceasta va fi o întâlnire mult mai îndepărtată, rămânând la 45 de mile distanță.

Acest zbor inofensiv este una dintre mai multe întâlniri din această săptămână. De asemenea, vineri, trei asteroizi mult mai mici, cu un diametru de cel mult câteva zeci de metri, vor zbura inofensiv pe lângă Pământ, iar sâmbătă, alți doi. Duminică, un asteroid de aproximativ jumătate din dimensiunea lui 2008 0S7 va trece pe lângă el, rămânând la o distanță de 4,5 km, potrivit The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel