Data actualizării:
Data publicării:

Întrebarea la care Putin a evitat să răspundă, chiar și după insistențele lui Tucker Carlson

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Jurnalistul american Tucker Carlson a făcut un interviu cu președintele rus Vladimir Putin, care a fost difuzat joi seară.

Joi seară, jurnalistul Tucker Carlson a publicat interviul cu Vladimir Putin. În timp ce fosta gazdă de la Fox News i-a adresat întrebări președintelui rus pe diverse teme, cea mai mare parte a conversației de două ore a fost dedicată motivațiilor lui Putin pentru declanșarea războiului în Ucraina, potrivit Meduza.

Carlson a prefațat interviul avertizând telespectatorii că răspunsul lui Putin la prima sa întrebare constă într-o prelegere lungă despre „istoria Rusiei”, dar că echipa lui Carlson nu crede că aceasta a fost o „tehnică de obstrucționare” și consideră răspunsurile lui Putin ca fiind „sincere, indiferent dacă sunteți de acord cu [el] sau nu.”

Interviul în sine a început cu Tucker Carlson întrebându-l pe Putin de ce crede că „Statele Unite ar putea lovi Rusia din senin”, făcând referire la adresa pe care Putin a dat-o când a lansat războiul la scară largă în Ucraina. Ca răspuns, Putin a prezentat versiunea sa despre istoria Rusiei, începând cu întemeierea Rusiei de la Kiev în secolul al IX-lea.

Pe măsură ce Putin a trecut prin această narațiune, care diferă puțin de cea pe care a prezentat-o în mod repetat pentru a justifica invazia Ucrainei în ultimii ani, Carlson a întrerupt ocazional prelegerea pentru a oferi diferite variante ale întrebării inițiale. „Voi susțineți că Ucraina, [sau cel puțin] estul Ucrainei, este, de fapt, Rusia”, a spus el la un moment dat. „De ce nu ați luat-o când ați devenit președinte acum 24 de ani? Aveți arme nucleare.”

Putin a continuat explicația sa „istorică” a războiului, iar Carlson a întrebat din nou: „Este evident că aveți cunoștințe enciclopedice despre această regiune. Dar de ce nu ați făcut asta în primii 22 de ani ca președinte, dacă Ucraina nu a fost o țară adevărată?” Ca răspuns, Putin a continuat prelegerea, afirmând că Ucraina este un „stat artificial care a fost construit la voința lui Stalin”.

În cele din urmă, Tucker l-a întrebat direct pe Putin dacă este motivat să înceapă războiul în Ucraina pentru că „a simțit o amenințare fizică din partea Occidentului și NATO, inclusiv o potențială amenințare nucleară”. Putin a răspuns că, în timp ce liderii Rusiei au fost deschiși la cooperarea cu Occidentul după prăbușirea Uniunii Sovietice, Rusia a fost respinsă în mod repetat de liderii occidentali. De fapt, a susținut el, un președinte în exercițiu, Bill Clinton, i-a spus odată că aderarea la NATO ar fi posibilă pentru Rusia, însă ulterior, în aceiași zi, l-a anunțat că și-a schimbat viziunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel