Întrebare referendum 2019: Tudor Cârstoiu, propunere pentru Iohannis
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Activistul civic Tudor Cârstoiu a spus ce întrebări ar trebui să pună Klaus Iohannis la referendumul pentru justiţie, referendum care ar urma să aibă loc pe 26 mai, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare. 

"Eu susţin puternic acest referendum de când președintele Iohannis a adus vorba de el, de fapt, chiar de înainte cu sloganul acela "Un referendum pentru toţi, să ştim dacă suntem hoţi".

Iohannis a zis așa când l-a solicitat: Un referendum privind lupta anticorupţie şi integritatea funcţiei publice. Sunt două teme, nu doar lupta împotriva corupţiei, ci şi integritatea funcţiei publice", a spus Tudor Cârstoiu pentru DCNews.

Tudor Cârstoiu a spus că este de acord cu întrebările puse de Moise Guran.

"Sunt de acord aici cu părerea lui Moise Guran care pune trei întrebări, care cumulat pot să aibă un efect dorit.

Sunteţi de acord cu înăsprimea politicii penale a statului, inclusiv prin creşterea pedepselor pentru fapte de corupţie şi cele asimilate acestora? Dacă răspunsul ar ieşi cumva NU, nu s-ar întâmpla nimic, ar rămâne totul la fel. 

A doua întrebare: Sunteţi de acord cu selecţia şi numirea pe funcţii a procurorului şef şi a şefilor de parchete exclusiv prin concurs de competenţe, fără niciun fel de intringenţă a unui factor politic? 

Ultima: Sunteţi de acord că pentru demnităţile publice alese sau numite ale administraţiei centrale şi locale să nu poată fi ocupată de persoane condamnate definitiv pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării?", a spus Tudor Cârstoiu. Acestea au fost prezentate pe blogul moise.ro.

DCNews te premiază cu 500 de lei. Ce trebuie să faci? Înscrie-te AICI: Referendum 26 mai 2019 Iohannis - ÎNTREBAREA îți aduce un premiu. Participă și tu!


Preşedintele Klaus Iohannis va avea miercuri, 27 martie, o întâlnire cu reprezentanți ai autorității judecătorești și ai asociațiilor profesionale ale magistraților pe tema situației actuale din sistemul judiciar, anunţă Administraţia prezidenţială.

Întâlnirea cu magistraţii vine în contextul în care preşedintele a anunţat că intenţionează să organizeze un referendum pe justiţie care să aibă loc în ziua în care românii sunt chemaţi la urne pentru alegerile europarlamentare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel