Data publicării:

ÎNTREBARE-CHEIE în cazul accidentului soldat cu un polițist mort. IPJ Olt și Coarnă, RĂSPUNS și SOLUȚII după tragedie

Autor: Andrada Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Accidentul din Olt, soldat cu un polițist mort și unul rănit, a atras apariția unei întrebări: De ce autospeciala de poliție se afla în spatele ambulanței? DC News vă prezintă răspunsul oficial.

Pe 1 ianuarie, un accident rutier s-a produs pe o șosea din județul Olt. O autospecială de poliție, în care se aflau doi polițiști, a intrat în coliziune față spate cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Olt pe care îl însoțea.

Cele două autospeciale transportau la spital "o persoană al cărei comportament era deviant”. Când pacientul ar fi devenit violent, șoferul ambulanței a frânat brusc și astfel, s-a produs accidentul. 

În urma accidentului, unul dintre polițiști, Nitu Fănel, în vârstă de 50 de ani, din cadrul Postului de Poliţie Morunglav, a murit. 

De ce autospeciala de poliție se afla în spatele ambulanței 

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Județului Olt, Alexandra Dicu, a explicat pentru DC News de ce autospeciala de poliție se afla în spatele ambulanței și nu invers. 

Protocolul presupune să însoțească autospeciala ambulanței, dar nu trebuie să stea în față pentru că nu este coloană oficială. Și ambulanța este o autospecială, are semnale luminoase și acustice. Polițiștii îi însoțesc pentru siguranța cadrelor medicale.”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, Alexandra Dicu. 

Alexandra Dicu a amintit de faptul că pacientul respectiv prezenta tulburări de comportament, iar autospeciala se afla în spate nu pentru a deschide drumurile, ci pentru supraveghere. 

„Trebuie să stea în spate să observe dacă oprește ambulanța, să o supravegheze. Nu deschidea drumurile.”, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Totodată, contactat de DC News, Dumitru Coarnă a atras atenția că e necesar un ordin comun din partea Ministerului Sănătății și din partea MAI pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

El ne-a precizat că mașina de poliție se deplasa în spatele ambulanței potrivit protocolului, dar tragedia ar fi putut fi evitată prin două soluții. Printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și MAI care să spună extrem de clar cum se procedează în astfel de situații, spre exemplu polițistul să însoțească pacientul violent și cadrele medicale în ambulanță, ori prin dotarea cu mașini speciale în astfel de cazuri care să dispună de sisteme de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel