Ramit Sethi, profesor în finanţe, susține că nu ar trebui să răspunzi la întrebări precum: ”Ce salariu te-ar interesa?” sau ”Cât câştigi la locul de muncă actual?”.
Sethi explică și de ce ai avea de pierdut dacă angajatorii primesc un răspuns direct la această întrebare. Reacția lor va fi: ”Ok, te-am prins” și asta pentru că, de exemplu, poate erau dispuşi să îţi ofere 90.000 de dolari, dar când aud că tu câștigi 60.000 se vor gândi că îţi pot oferi mai puţin, astfel încât firma să nu renunţe la prea mulţi bani pentru tine, scrie The Independent.
La această întrebare, paradoxal, nici nu trebuie să refuzi răspunsul, ci să ai unul pregătit.
[citeste si]
Potrivit lui Sethi, răspunsul ideal ar suna cam așa: ”Ştii ceva, sunt de acord să discutăm despre bani pe parcurs, doar că acum este mai important să ne dăm seama dacă sunt sau nu potrivit pentru firmă, dar și firma pentru mine”.
Expertul spune că un astfel de răspuns sugerează încredere în sine, dar și faptul că ai avea mai multe oferte de job din care poți alege. Sethi mai recomandă să amâni negocierile salariale până când managerul îţi va face o ofertă concretă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați