Data publicării:

"Între revoluţii", mult așteptata docu-ficțiune cu imagini de arhivă unicat, apare în cinematografe din 3 noiembrie

Autor: Liana Ganea | Categorie: Cultura
WhatsApp

Cel mai așteptat documentar bazat exclusiv pe tehnici de arhivă şi voice-over, care tratează subiecte istorice cu greutate, ajunge în sfârșit în cinematografe.

Docu-ficţiunea "Între revoluţii" va fi lansată în cinematografele din ţară începând din 3 noiembrie, informează un comunicat transmis, joi, Agerpres.

Publicul se va putea întâlni cu echipa filmului la Bucureşti (31 octombrie, 18,30, Cinema Elvire Popesco), Timişoara (1 noiembrie, 20,30, Cinema Victoria, Q&A cu Vlad Petri şi Lavinia Branişte), Cluj (2 noiembrie, 20,00, Cinema Victoria, Q&A cu Ilinca Hărnuţ), Iaşi (3 noiembrie, 20,00, Cinema Ateneu, Q&A cu Vlad Petri) şi Braşov (5 noiembrie, 19,00, Cinema City AFI, Q&A cu Vlad Petri).

Proiecţia din Bucureşti va prilejui întâlnirea cinefililor cu regizorul Vlad Petri, scenarista Lavinia Branişte, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, editorii Cătălin Cristuţiu şi Dragoş Apetri, actriţele Victoria Stoiciu şi Ilinca Hărnuţ şi sunetistul Vlad Voinescu.

Imediat după lansarea în cinema, pe 5 noiembrie, la POINT, de la ora 19,00, va avea loc o altă proiecţie specială, în prezenţa celor doi monteuri, Dragoş Apetri şi Cătălin Cristuţiu. Dedicată îndeosebi studenţilor la film şi organizată în parteneriat cu Films in Frame, proiecţia va fi urmată de o dezbatere legată de tehnicile de montaj folosite într-un documentar bazată exclusiv pe tehnici de arhivă şi voice-over, care tratează subiecte istorice cu greutate.

Construit exclusiv din imagini de arhivă, filmul spune povestea a două revoluţii care au schimbat cursul a două popoare foarte diferite, a două femei care luptă în felul lor împotriva unor sisteme obtuze - Zahra (voce - Ilinca Hărnăuţ) şi Maria (voce - Victoria Stoiciu), a unei prietenii care depăşeşte limitele spaţiului şi timpului. Povestea Mariei şi a Zahrei este inspirată din dosare de la Securitate şi este redată prin intermediul scrisorilor compuse special de scriitoarea Lavinia Branişte pentru scenariul filmului. Munca de elaborare a scenariului a fost un efort de echipă de aproape un an, susţinut de Lavinia şi Vlad Petri, şi a presupus un efort de documentare continuu care a durat în jur de 2 ani, se arată în descrierea peliculei.

                                       

Youtube video image

"Mă bucur mult că am avut ocazia să fiu parte din filmul lui Vlad Petri. Are o sensibilitate şi o frumuseţe cu totul speciale. Vlad dă viaţă arhivelor într-o manieră proprie, construind lentile individuale prin care istoria colectivă devine mai clară şi mai nimicitoare", a spus Ilinca Hărnuţ, citată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel