Data publicării:

Într-un oraș din Europa casele se vând cu doar 13 eurocenți

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată unde puteți să vă cumpărați o casă cu mai puțin de... 1 euro!

Recent, micul oraș Legrad din Croația a captat atenția întregii lumi datorită unei inițiative inovatoare menite să atragă familiile tinere. Autoritățile locale au anunțat că vor oferi case aproape gratuit, încurajând astfel oamenii să se stabilească în această zonă pitorească. Mai precis, fiecare locuință va fi pusă în vânzare la doar 13 eurocenți, scrie Forbes.

Această inițiativă nu este nouă pentru Legrad, orașul implementând un program similar pentru prima dată în 2018, când au fost vândute cinci case gata mobilate. Această abordare originală reprezintă o strategie menită să revigoreze comunitatea locală și să aducă noi rezidenți în regiune. Trei familii au ales deja să locuiască în aceste case. 

"Case pentru o kuna"

Recent, Croația a adoptat moneda euro, renunțând la kuna. În perioada premergătoare acestei schimbări, politica locală croată era denumită „Case pentru o kuna”. În timpul procesului de conversie monetară, valoarea unei kune a fost stabilită la echivalentul a 0,13 euro, explicând astfel modul în care autoritățile au determinat acest raport de schimb.

Cu toate acestea, există anumite criterii pe care cei interesați trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de această oportunitate. Potențialii solicitatori trebuie să aibă vârsta sub 45 de ani, să fie într-o relație de căsătorie sau de concubinaj și să nu aibă antecedente penale sau alte proprietăți în posesie.

Inițiativa de la Legrad amintește de programe similare desfășurate în Italia și Franța, unde orașele oferă locuințe la prețuri simbolice pentru a contracara problemele demografice. Prin furnizarea de locuințe la costuri accesibile, Legrad speră să atragă familii tinere și să revitalizeze comunitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel