Data publicării:

Întors de la moarte! Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a felicitat MAI şi ANP după ce un bărbat care ameninţa că se aruncă de la etajul 7 a fost salvat

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Administraţia Naţională a Penitenciarelor și Ministerul Afacerilor Interne au primit cuvinte de laudă de la Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, pentru intervenţia de succes din Craiova.

Incidentul a avut loc marți, 26 iulie 2023, la orele prânzului. Angajații de la Penitenciarul Pelendava din Craiova au sunat la Poliție să anunțe că un deținut a evadat. Bărbatul de 53 ani primise permisiunea de a ieși din penitenciar pentru 24 de ore, dar nu mai revenise.

Cu puțin timp înainte, însă, polițiștii fuseseră sunați chiar de fiica deţinutului care anunțase că tatăl său vrea să se sinucidă și amenință că se aruncă de la etajul 7 al unui bloc din centrul orașului. 

"E bine când se termină cu bine. Incidente sunt mereu, finalul e important! Astăzi, 26 iulie 2023, Penitenciarul Craiova-Pelendava a fost informat de către organele de poliție ale I.P.J. Dolj, despre faptul că o persoană, aflată în stare de ebrietate, de aproximativ 50 de ani, aflată la etajul 7 al unui imobil pe raza Municipiului Craiova, amenință cu acte suicidale, pe fondul nemulțumirii cauzate de amânarea termenului în vederea liberării condiționate. Deținutul fusese recompensat cu permisiunea ieșirii din penitenciar pentru durata a 24 de ore, clasificat în regimul deschis de executare a pedepsei privative de libertate.

Multumesc M.A.I. și personalului Penitenciarului Craiova Pelendava: deținutul a fost convins să renunțe la intențiile sale, fiindu-i acordate îngrijirile medicale la fața locului. Genul acesta de evenimente produse de persoane private de libertate fac parte din activitatea curentă a polițiștilor de penitenciare. Le mulțumesc pentru profesionalism!

P.S.Pozele sunt realizate de personalul operativ al Administrației Naționale a Penitenciarelor, aflat la fața locului" - a scris Alina Gorghiu pe profilul personal de Facebook. 

                                         

Bărbatul se afla într-o permisie de 24 ore și era sub influența alcoolului când a amenințat că se sinucide. Tot beat era și în urmă cu 12 ani când, supărat că italienii pentru care muncea nu-i fac contract de muncă, a ucis-o pe mama acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel