Interzis să mai conduci noaptea și pe autostradă dacă ești începător. Titi Aur, despre noua directivă a Uniunii Europene / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Titi Aur a comentat directiva Comisiei Europene care interzice conducerea vehiculelor pe timpul nopții pentru anumiți șoferi.

O nouă directivă europeană propune noi reguli pentru șoferii începători, printre care interzicerea condusului pe timpul nopții, sau interzicerea ori limitarea condusului pe autostradă. Titi Aur, expert în siguranță rutieră, a comentat la emisiunea „De Ce Conducem“ aceste noi măsuri.

„Directiva Comisiei Europene urmărește să introducă noi reguli pentru șoferii începători, printre care o interdicție de a conduce pe timp de noapte, iar după perioada asta de probă, șoferii începători să susțină din nou examenul de conducere. Ar fi vorba de intervalul orar 00:00 - 06:00. La noi, acum, spre exemplu, se întunecă la ora 17.00“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

„Orele sunt date în sensul ca să nu plece proaspătul șofer noaptea pe la cluburi. Dacă vine de la școală sau de la serviciu la ora 18:00, normal că vine noaptea în perioada aceasta.

Mie mi se pare un pic exagerată, iar eu nu aș susține-o. Cred că educarea celor de la volan este mult mai benefică sau avantajoasă decât să le pui tot felul de restricții. Ce face dacă a întârziat sau dacă are o urgență?“, a întrebat retoric Titi Aur.

Interzicerea șofatului pe autostradă

„Tot printre aceste restricții ar fi și o restricție de circulat pe autostradă pentru șoferii începători. Să nu circule deloc în primul an, iar dacă circulă, să circule cu sub 90 km/h și doar pe prima bandă.“, a intervenit Florin Răvdan.

„Viteza cea mai sigură de deplasare este cea cu care se deplasează coloana în care ești. Dacă o coloană merge cu 95-97km/h într-o zonă cu limită de 90 km/h, e bine să mergi și tu așa, chiar dacă ești în zona de ilegal, dar e mai sigur decât atunci când toți vor să te depășească.

Dacă mergi prea tare te pui în pericol, dacă mergi mai încet, în jurul tău va fi un pericol permanent, pentru că toți te depășesc.

Nu cred nici în această măsură cu limitare pe autostradă la 90km/h, pentru că va încurca camioanele. În schimb, cred că pentru a conduce pe autostradă ar trebui să faci ore de condus pe autostradă în timpul școlii de șoferi sau după școala de șoferi și ar trebui găsită o metodă prin care, după ce ai făcut și orele de condus pe autostradă să fii supervizat. Nu e în regulă să mergi numai cu 30 km/h prin oraș, iar după ce iei permisul să te urci pe autostradă să mergi cu 130 km/h“, a precizat Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel