Data actualizării:
Data publicării:

Interzicerea cumulului pensie-salariu și eliminarea pensiilor parlamentarilor, impact bugetar semnificativ, spune ministrul Finanțelor

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ioan Marcel Bolos. Sursa: Agerpes
Ioan Marcel Bolos. Sursa: Agerpes
Marcel-Ioan Boloș, Ministrul Finanțelor Publice, a susținut astăzi, 26 iunie 2023, o declarație în care a vorbit despre rectificarea bugetară, interzicerea cumulului pensie-salariu și eliminarea pensiilor speciale. 

Interzicerea cumulului pensie-salariu ajunge astăzi în Comisia Parlamentară. Marcel Boloș a fost întrebat care sunt așteptările și câți bani ar putea să economisească statul.

„Avem de acolo economii de cheltuieli importante și orice pas pe care îl facem pentru această gestionare eficientă a fondurilor și eliminarea risipei este foarte importantă pentru problema gestionării deficitului bugetar. Ne așteptăm să avem un impact semnificativ din implementarea acestei legi, să vedem forma în care ea va fi aprobată, de la reforma privind pensiile speciale, la eliminarea acestui cumul între salariu și pensie.

Vom continua cu alte măsuri care țin de utilizarea eficientă a banilor statului și de gestionarea corespunzătoare a resurselor limitate pe care le avem și o să avem și pe această componentă de cheltuieli, o continuare a vechilor măsuri pentru ca să putem să închidem cu bine anul acesta, anul fiscal, care trebuie să aibă măsurile luate din timp.”, a spus Marcel Boloș.

Acesta a fost întrebat ce economii se vor face referitor la pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că va fi vot în Parlament astăzi. 

„Acum, vă dați seama că dacă se elimină pensiile parlamentarilor, impactul bugetar pe care îl așteptăm și de acolo, să fie unul destul de semnificativ. Aici totul depinde cum va ieși această lege. Nu am făcut un calcul exact, urmează ca această săptămână să fie dedicată analizei pe partea de cheltuieli și vom comunica impactul bugetar al acestor măsuri. Cu cât avem mai multe măsuri de acest fel, cu atât putem gestiona mai bine problema alocărilor din banii statului și utilizării banilor statului.”, a spus Marcel Boloș.

 

VEZI ȘI: Rafila anunță că s-a înțeles cu sindicatele din Sănătate asupra revendicărilor și s-au găsit soluții pentru a nu se ajunge la grevă generală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila (PSD), a transmis că s-a înţeles cu sindicaliştii Federaţiei Solidaritatea Sanitară, care ameninţă cu greva generală, şi a menționat că vor fi scoase la concurs mii de posturi.

Mai mult, Alexandru Rafila a anunțat că va fi semnat contractul colectiv de muncă în care este prevăzut numărul de zile de concediu pentru personalul sanitar. Plata gărzilor şi diferenţele salariale între asistenţi şi infirmieri vor fi reglementate în noua lege a salarizării. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel