Interviul zilei cu Radu Golban, realizatorul Outlook, noua emisiune de pe DC News / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Radu Golban
Radu Golban
Miercuri, 10 august, sunteți invitați pe DC News și DC News TV pentru a urmări un interviu cu Radu Golban, realizatorul Outlook, noua emisiune de pe DC News.

Emisiunea de astăzi se va difuza la ora 10.00 și va putea fi urmărită atât pe DC News, cât și pe DC News TV - Facebook și Youtube.

Din 16 august avem o nouă emisiune la DC News

Radu Golban va modera, din 16 august, „Outlook“. Radu Golban este la origine român, s-a născut în 1973 la Timişoara, unde si-a petrecut copilăria. În 1988 a emigrat în Germania, împreună cu familia. Din 2003 locuieşte în Elveţia (citeşte CV-ul aici: www.radugolban.ro). 

„Outlook“ este o emisiune consacrată marilor sfidări cu care se confruntă astăzi omul și omenirea.

Dr. Radu Golban dialoghează în acest cadru cu personalități ale vieții politice și civice, dar mai ales cu somități ale lumii științifice și universitare din țări de pe toate meridianele. Printre interlocutorii săi se află oameni de știință și universitari, factori de decizie din eșaloanele de vârf ale puterii, diplomați, juriști, medici, militari, dar și adolescenți din generația fiicei sale.

Acest colocviu de înalta ținută intelectuală pune în mișcare întrebări și generează răspunsuri  sau incită la noi întrebări privitoare la problemele existențiale cu care se confruntă specia umană  în acest prim pătrar al secolului XXI.

Dezbaterea marilor probleme ale contemporaneității se ridică deasupra vacarmului poliglot care inundă spațiul public și rămâne imună la diversiunile, mistificările și politizarea instrumentată a problematicii de interes universal aflată în atenția generală.

Singularitatea acestei abordări constă în aceea că, nelăsându-se antrenată în controversele sterile și umorale care parazitează raționalitatea dialogului, îndeamnă și stimulează la reflecție lucidă și responsabilă asupra încercărilor de o complexitate fără precedent care preocupă “echipa cu care trecem prin lume”, cum se exprima cineva.

Un om informat este un om puternic, un om în cunoștință de cauză poate învinge frica oarbă de necunoscut - acestea sunt comandamentele de azimut ale emisiunii ”Outlook”.

Dialogurile moderate de dr. Radu Golban păstrează echilibrul absolut necesar între preocuparea legitimă pentru salvarea esenței fiintei umane, aflată mai aproape ca niciodată până acum de pericolul anihilării sale și încrederea în capacitatea singurei ființe cugetătoare din universul cunoscut de a se salva, ea însăși, de la derapajele suicidare care îi pericilitează episodic, dar parcă tot mai insistent, evoluția spre mai bine.

Transumanismul, cosmismul, etica în știință, drepturile neurologice, digitalizarea societății, posibilele forme de pandemii moderne, evoluția biodigitală, arhitectura modernă, sau violența în muzică sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate de ”Outlook”.  Prin această temerară deschidere, emisiunea Outlook”  îndeamnă la meditație, responsabilitate și acțiune.

Emisiunea va fi transmisă pe DC NEWS şi DC NEWS TV în fiecare luni de la ora 10:00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel