Interviu Juncker. Rovana Plumb: ”Să înțeleagă Iohannis”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Interviu Junker. Rovana Plumb: ”Să înțelegă Iohannis”
Interviu Junker. Rovana Plumb: ”Să înțelegă Iohannis”
După interviul dat de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, o nouă reacție vine din partea ministrului Rovana Plumb.

Rovana Plumb, ministrul Afacerilor Europene, a făcut câteva precizări pe pagina sa de Facebook: ”Am citit interviul Președintelui CE Juncker. Reafirmă ceea ce noi, majoritatea parlamentară, am spus mereu, nevoia unității acasă. Cel care trebuie să înțeleagă acest apel este Președintele Iohannis. În fond, nu noi ne-am jucat de-a pregătirea Președinției.

Am pregătit Președinția și am afirmat asta, spre deosebire de Cotroceni. Haideți să intrăm în 2019 cu demnitatea și mândria cuvenită de a fi atât români cât și europeni. Interviul lui Juncker ne arată încă o dată că Europa e îngrijorată, problema însă e simplă: evitarea blocajului la Cotroceni. Cred că și domnul Președinte își dorește un summit de succes la Sibiu, or pentru asta e nevoie de o atitudine de coechipier, nu de competitor cu Guvernul timp de 6 luni.” este mesajul integral a Rovanei Plumb.

Citește și: Interviu Junker. Ministrul Oprea: "A încurcat stânga cu dreapta"

În contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni. România este 'din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită' pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag. 'Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE', a adăugat el.

Citește și: Juncker, avertisment către opoziție. Zoană: "PNL se preface că nu a înțeles asta"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel