Intervenţie pe Marea Neagră: Zeci de migranţi afro-asiatici, salvaţi de poliţiştii de frontieră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Poliţia de Frontieră, Facebook
Foto: Poliţia de Frontieră, Facebook
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat vineri pe Marea Neagră, în dreptul localităţii Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau peste 40 de persoane de origine afro-asiatică, au informat reprezentanţii instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă şi preluat de Agerpres, în jurul orei 6.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanţă de aproximativ 22 mile marine (40 kilometri) Est de Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia a fost observat un număr mare de persoane.

"După interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acţiune de salvare a vieţii omeneşti pe mare, sub coordonarea MRCC Constanţa din cadrul Autorităţii Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcaţiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei şi minori, neechipată cu mijloace de comunicaţii, respectiv salvare colective şi individuale şi exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord", se arată în comunicat.

Ambarcaţiunea este condusă în Portul Constanţa, persoanele de la bord urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

"Pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Constanţa.

Pentru că există indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenţionau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa", a mai informat Garda de Coastă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel