Intervenție ISU pe Aeroportul Cluj. UPDATE: Cauzele incendiului la trenul de aterizare al unui avion / FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Antena 3
Sursă foto: Captură Antena 3
Trenul de aterizare al unui avion a luat foc pe Aeroportul Internațional din Cluj.

Update 2:

Cauza incendiului care a avut loc vineri seară pe Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca la trenul de aterizare al unui avion sunt pneurile acestuia, care au explodat şi au luat foc.

"Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit un incident în timpul operaţiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat şi au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internaţional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp şi a aplicat procedurile specifice situaţiilor de urgenţă. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roşu de urgenţă, la faţa locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă", se arată într-un comunicat trimis de aeroportul clujean.

La bordul avionului se aflau 119 persoane, dar niciuna nu a fost rănită.

"La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri şi 6 membri ai echipajului care au fost evacuaţi în siguranţă. În acest moment Aeroportul Cluj este închis traficului aerian şi urmează să fie redeschis în jurul orei 22,30. Directorul General al Aeroportului Internaţional Cluj, domnul David Ciceo, a declarat că apreciază în mod deosebit intervenţia pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute şi au reuşit să stingă incendiul în timp record. Datorită acţiunii lor profesioniste nu au existat victime şi aeronava nu a suferit deteriorări", se menţionează în comunicat.

Update:

Nicio victimă nu a fost raportată în urma incidentului de pe Aeroportul Internațional din Cluj

Știre inițială:

Pompierii de la ISU Cluj intervin vineri seara la Aeroportul Internațional, unde a aterizat un avion la care a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare. Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență.

La fața locului au fost dislocate echipaje ale ISU Cluj. Pasagerii sunt evacuați normal și momentan nu au nevoie de îngrijiri medicale, au transmis pompierii. Intervenția pompierilor clujeni este în derulare.

Mobilizare la Spitalul Judeţean Suceava. Pompierii, alertați cu privire la miros de fum într-un salon de la UPU 

Este alertă la Spitalul Judeţean din Suceava, după ce s-a detectat prezenţa fumului în zona Unităţii de Primiri Urgenţe - UPU, relatează România TV. Potrivit sursei citate, cei de acolo au sunat la 112, anunţând că iese fum de la UPU, acolo unde sunt foarte mulţi pacienţi Covid în aşteptarea unui loc în spital sau la ATI. Pompieri au ajuns la faţa locului şi caută sursa fumului şi sunt pregătiţi să intervină. 

De altfel, pompierii vin acolo zilnic, din 3 în 3 ore pentru a verifica dacă totul este în regulă şi a nu se repeta tragediile care au avut loc în acest an la alte spitale din ţară. 

Potrivit ISU Suceava, dispeceratul pompierilor militari a fost anunțat despre faptul că se simte miros de fum într-un salon (camera de resuscitare) din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

„La fața locului, nu s-a identificat nicio sursă de fum. Împreună cu personalul tehnic responsabil de pe locul de muncă, pompierii militari au evacuat cinci pacienți din zona respectivă. Ulterior, au monitorizat spațiul și instalațiile electrice și de oxigen, fără să fie identificate probleme”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Pasagerii unui avion, evacuați de urgență pe un aeroport din New York

Pasagerii unui avion au fost evacuați de urgență pe un aeroport din New York.

Cei 78 de pasageri aflaţi la bordul unui avion a fost evacuaţi "de urgenţă", sâmbătă după-amiază, imediat după aterizarea pe aeroportul La Guardia din New York, din cauza comportamentului unui pasager care a fost arestat, a anunţat compania Republic Airways, informează Agerpres, citând AFP.

Aeronava, un Embraer E-175 care a decolat din Indianapolis cu destinaţia La Guardia, "a declarat o urgenţă şi a aterizat... fără incidente ca reacţie la comportamentul unui pasager aproape de încheierea zborului", a declarat compania într-un mesaj transmis AFP.

"La ieşirea de pe pista activă, avionul s-a oprit pe o cale de rulare şi a efectuat o evacuare de urgenţă, ca măsură de precauţie", a precizat Republic Airways, adăugând că "pasagerul implicat în incident a fost reţinut".

Un purtător de cuvânt al companiei nu a dorit să ofere detalii cu privire la comportamentului pasagerului. Contactată de AFP, conducerea aeroportului din New York nu a răspuns imediat (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel