Data actualizării:
Data publicării:

Intervenție în favoarea polițistului de la Insula Iubirii: Cum e în străinătate

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Captură de ecran/ Insula Iubirii
FOTO: Captură de ecran/ Insula Iubirii
Participarea la emisiunea „Insula Iubirii” i-a adus lui Radu Stoicescu mai multă atenție decât și-ar fi dorit. Polițist în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), tânărul nu s-a ferit să își dezvăluie ocupația în fața camerelor, iar prezența sa în cadrul show-ului televizat vara trecută a declanșat o anchetă internă, menită să clarifice dacă acesta a încălcat normele profesionale impuse de statutul său de funcționar public cu statut special.

Radu Stoicescu și-a făcut intrarea în show-ul „Insula Iubirii”, difuzat pe Antena 1, cu o sinceritate dezarmantă, anunțând din start că este polițist. În cadrul emisiunii, el a jucat rolul de ispită masculină, încercând să testeze fidelitatea concurenților. De-a lungul episoadelor, Stoicescu a reușit să atragă atenția publicului nu doar prin prezența sa, ci și prin apropierea de una dintre concurente, Daiana Prodan. Într-un mod deschis, el a mărturisit recent că ar dori să construiască o relație cu aceasta.

Deși performanța sa în show i-a adus o popularitate crescută, participarea la „Insula Iubirii” nu a trecut neobservată de superiorii săi din Poliția Capitalei. În scurt timp după difuzarea primelor imagini, DGPMB a luat decizia de a declanșa o anchetă internă pentru a stabili dacă prezența sa în emisiune este compatibilă cu funcția pe care o deține.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a emis un comunicat oficial în care confirmă existența unei cercetări disciplinare în cazul lui Radu Stoicescu. Ancheta are scopul de a verifica dacă participarea acestuia la o emisiune de divertisment, într-un rol ce implică elemente de seducție și provocare, încalcă normele profesionale și etice ale instituției.

2. -imagine fara descriere- (insula-iubirii-2_67512900.jpg)

Conform legislației române, funcționarii publici cu statut special, așa cum sunt polițiștii, au dreptul de a desfășura activități în afara serviciului, cu condiția ca acestea să nu fie în legătură cu atribuțiile lor profesionale și să nu afecteze prestigiul instituției. Astfel, activitățile din domeniul creației literar-artistice sau alte sectoare private sunt permise, dar există anumite limite impuse de natura funcției. În cazul lui Radu Stoicescu, autoritățile vor decide dacă aparițiile sale publice în cadrul emisiunii sunt în acord cu statutul său profesional sau dacă a depășit aceste limite.

Radu Stoicescu nu pare surprins de ancheta internă inițiată împotriva sa. Potrivit propriilor declarații, el și-a asumat posibilele consecințe încă de la momentul în care a acceptat să participe la „Insula Iubirii”. Mai mult, el a recunoscut că a fost conștient de faptul că o astfel de apariție televizată ar putea declanșa o reacție din partea instituției la care este angajat.

Val Vâlcu: Gândiți-vă că pompierii de prin Australia, Noua Zeelandă și alte țări pozează nud în calendare

 

„Haideți să ne uităm la jurisprudența din România, să-i spunem așa. Avem cazul judecătorului Dănileț, un judecător chiar mai funcționar public decât polițistul, care a fost eliminat din magistratură pentru că se bătea singur pe plajă, făcea poze în piscină, după care justiția l-a repus în drepturi. Să ne mai uităm și la Universitatea din București, unde atunci când un profesor a venit în fustă și s-a încălțat cu tocuri, potrivit regulamentului, nu a fost precizată vreo abatere.

Dacă avem o problemă cu polițiștii care își arată mușchii și tatuajele - deși pe vremuri dacă erai tatuat nu puteai intra în poliție, iar acum ei sunt acolo precum la casa de modă Venus - nu știu de ce discutăm despre asta în condițiile în care nu s-a făcut vreo abatere de la regulament. Comisia respectivă nu i-a interzis să participe la astfel de spectacole.

Ca o ultimă observație, gândiți-vă că pompierii de prin Australia, Noua Zeelandă și alte țări pozează nud în calendare. Așa își face poliția imaginea, încât să se apropie de oameni”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu, la emisiunea News Pass a Laurei Chiriac, de la B1TV.

3. -imagine fara descriere- (radu-stoicescu-insula-iubirii_89269900.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel