Intervenţie de URGENŢĂ în Bucegi pentru salvarea unor turişti
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Meteo iarna  Foto: Crișan Andreescu
Meteo iarna Foto: Crișan Andreescu
Doi turişti, aflaţi în dificultate în munţii Bucegi, au fost ajutaţi de jandarmii montani şi salvamontişti.

Duminică, 18 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic, jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii au intervenit pe un traseu turistic din munţii Bucegi, în sprijinul unor tineri. Turiştii se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Bolboci-Şaua Strungă-Padina. La un moment dat, în zona Strunga Mică, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv ceaţă densă, cei doi nu au mai observat marcajul de pe traseu şi s-au rătăcit, solicitând astfel ajutorul salvatorilor montani.

Ajunşi în zonă, jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa i-au condus pe tinerii în vârstă de 23, respectiv 25 de ani, în condiţii de siguranţă până la un loc de cazare din zona Bolboci. Cei doi bucureşteni nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă "112" sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel