Intervenţia jandarmilor din Vatra Dornei, legătură indirectă cu moartea bărbatului imobilizat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jandarmeria
Jandarmeria
Rezultatele necropsiei bărbatului care a murit la spitalul din Suceava în urma intervenției jandarmilor au fost depuse la dosar, iar potrivit raportului medico-legal, „între acțiunile de imobilizare și deces există o legătură de cauzalitate indirectă".

La dosarul în care se fac cercetări privind intervenția jandarmilor din Vatra Dornei, în urma căreia un bărbat a murit, a fost depus și rezultatul autopsiei victimei, potrivit Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași.
Raportul IML arată că moartea bărbatului imobilizat de jandarmi s-a datorat unui șoc toxico-septic, a unei peritonite generalizate și a unei encefalopatii.

„Raportul de autopsie a concluzionat faptul că moartea victimei a fost concuratoare în sensul că ea s-a datorat șocului toxico-septic ca urmare a infarctului enteromezenteric, consecință a unei afecțiunii preexistente și cu asocierea unui peritonite generalizate și a unei encefalopatii survenite pe un organism cu multiple afecțiuni peexistente", se arată în răspunsul Parchetului Militar Iași, la solicitarea Mediafax.

Potrivit aceluiași raport, „între acțiunile de imobilizare și deces există o legătură de cauzalitate indirectă".

Un jandarm, cercetat în acest caz 

Un jandarm din cadrul Inspectoratului Județean Suceava este cercetat pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă de către procurorii militari, în cazul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen într-un parc din Vatra Dornei, care a murit ulterior la spital.

Incidentul s-a produs în luna iulie. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat într-o altercaţie cu jandarmii din oraş. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă.

Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel