Internet Banking-ul, cel mai popular instrument bancar. Ce TREBUIE să ştii despre el
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
ROBOR
ROBOR
Internet banking-ul a devenit, în ultimii ani, nelipsit din ofertele bancare. Asta şi pentru că oferă deschidere către aproape toate operaţiunile care înainte se făceau la ghişeu. 

Totul prin simpla accesare a unui website securizat pus la dispoziție de către instituția financiar bancară aleasă. Pe scurt, serviciul de internet banking permite vizualizarea soldurilor conturilor și accesarea lor oriunde, oricând, de pe calculator, laptop, tabletă sau smart phone. Printre denumirile alternative des utilizate se află și "online banking" sau "e-banking", scrie educatiefinanciara.info.

Cum s-a schimbat banking-ul online

Conceput inițial pentru a facilita acțiuni ca verificarea soldului, generarea de extrase bancare sau efectuarea de plăți online, acest serviciu se adresează astăzi și celor care plănuiesc să economisească prin constituirea de depozite și conturi de economii online, dar și celor interesați de efectuarea de schimburi valutare sau deschideri de conturi suplimentare rapid și fără drumuri la bancă. În prezent, cele mai frecvente operațiuni sunt reprezentate de efectuarea de plăți, mai transmite sursa citată. 

Ce tipuri de plăți pot fi efectuate prin internet banking


Serviciul internet banking oferă o gamă largă de tipuri de plăți ce pot fi efectuate la distanță. Printre acestea, se află următoarele:

  • Transferuri între conturile proprii, deschise la aceeași bancă;
  • Plăți în lei sau valută către conturi deschise la o bancă din România;
  • Plăți in lei sau valuta către un cont deschis la o bancă din străinatate;
  • Plăți facturi;
  • Direct debit;
  • Plăți polițe asigurări;
  • Virarea salariilor;
  • Plăți taxe și impozite;

Măsuri de siguranţă 

Sunt şi câteva lucruri de care trebuie să ţinem neapărat cont atunci când folosim un serviciu de internet banking. Spre exemplu, astfel de servicii nu trebuie accesate prin reţele wireless nesecurizate, pentru că datele de logare sunt puse, astfel, în pericol. 

Şi la alegerea parolei trebuie să ţinem cont de câteva lucruri importante. Cuvintele care pot fi determinate uşor de alte persoane trebuie evitate. De asemenea, ideal ar fi să nu comunicaţi parola altor persoane. Şi, având în vedere că cele mai multe telefoane permit asta, ar fi bine să vă puneţi ca măsură alternativă de securitate accesarea contului prin amprentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel