Internet banking sau ghișeu. Ministrul Cojocaru: ”Avem platforme puțin utilizate. E un pas foarte simplu”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor, a explicat într-un interviu pentru DCNews care sunt problemele care îi împiedică pe români să utilizeze masiv platformele online în relația cu autoritățile.

România este pepinieră de IT-iști pentru marile companii. Practic, românii sunt peste tot în lume iar țara noastră a devenit exportatoare de IT-iști. Și totuși, România nu este informatizată.

”Este într-adevăr un domeniu foarte important, nu numai prin prisma procentului din PIB (6% - n.r.) dar și prin numărul de persoane care activează în această industrie. De-a lungul timpului s-au făcut foarte multe concesii pentru acest domeniu pentru ca să-l aducem la nivelul la care se află astăzi, existând foarte multe facilități din punct de vedere fiscal, atât pentru cei care sunt angajați, dar și pentru angajatori. Din acest punct de vedere este clar că toate aceste elemente puse cap la cap au favorizat dezvoltarea acestui domeniu pentru că universități avem, resursă umană avem, iar în momentul de față putem să discutăm concret problemele existente” a explicat ministrul.

O problemă este cu orele pierdute de români la ghișeu.

”Există în momentul de față, în cadrul ministerului, câteva proiecte. Astăzi, România este pe locul doi din punct de vedere al vitezei la internet, peste 60% dintre cei care locuiesc în România au posibilitatea să încheie contracte pentru a avea astfel de servicii din zona de comunicații, însă sunt câteva probleme pe ceilalți indicatori pe care îi tot aduc în discuție cei de la Comisia Europeană, legat de zona de digitalizare, zona de abilități, de competențe digitale ale românilor, de conexiuni și altele care sunt în atenția noastră. (...) În momentul de față sunt platforme care sunt prea puțin utilizate. De exemplu, pentru persoane fizice și persoane fizice autorizate putem să folosim ghiseul.ro. Pentru orice taxă către autoritățile locale și centrale înscrise în acest sistem. Sunt 355 de autorități locale înscrise” a precizat Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor, arătând și ce se poate face ca tot mai multe instituții să se înscrie. ”E un pas foarte simplu” a mai precizat el în interviul pentru DCNews.

Ce probleme sunt cu platformele online, ce facilități oferă internet banking-ul și alte chestiuni legate de utilizarea tehnologiei moderne în comunicații, aflați din continuarea interviului, aici:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel